Η Ελλαδα καταψηφισε για πρωτη φορα το ψηφισμα του ΟΗΕ για το Τμημα Δικαιωματων των Παλαιστινιων

Καταδικάζει την μεταστροφή της στάσης της χώρας απέναντι στο Παλαιστινιακό το ΜέΡΑ 25

Ριζική μεταστροφή της στάσης της χώρας μας απέναντι στο Παλαιστινιακό και τα δικαιώματα των ανθρώπων απέναντι στην κατοχή του Ισραήλ καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη, καθώς η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προς τέρψην της κυβέρνησης του Ισραήλ. «Σημαντικό βήμα κατά της προκατάληψης έναντι του Ισραήλ» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. «Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική» σχολιάζει η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, από τους ελάχιστους πολιτικούς που αναδεικνύουν τα ζητήματα των Παλαιστινίων στη χώρα.

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ.

«Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα» σχολίασε ο Ισραηλινός αξιωματούχος την παραπάνω εξέλιξη, αποδεικνύοντας τον αντίκτυπο στην στάση που έχει η χώρα του εναντι των Παλαιστινίων.

Καταδικάζει το ΜέΡΑ25

«Σαν ΜέΡΑ25 θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή την διολίσθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας σε μια ακόμα λογική «υποδειγματικού κρατούμενου», αυτή τη φορά όμως όχι στην τρόικα, αλλά στις διάφορες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και το άρμα του κ. Νετανιάχου» σχολιάζεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Μια οδυνηρή εξέλιξη. Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Γράφτηκε μια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Με την επικίνδυνη και αντεθνική αυτή στάση μας, η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων. Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική» δήλωσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα για το θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.