4 Σπιτακια και 6 ανοιχτοι χωροι θα αποτελεσουν τη Χριστουγεννιατικη αγορα της Κομοτηνης

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής στη Δημοπράτησή τους

4 σπιτάκια, με ζαχαρωτά και χριστουγεννιάτικα είδη, και 6 χώροι υπαίθριου εμπορίου θα υπάρχουν στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα στηθεί στο άλσος Αγίας παρασκευής, για το στήσιμο της οποίας το συντομότερο δυνατόν, ο Δήμος Κομοτηνής έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου.

Έτσι μετά την ψήφιση του Κανονισμού για την Χριστουγεννιάτικη αγορά, η Οικονομική Επιτροπή, και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, προχώρησε στον καθορισμό του τέλους για τους χώρους εντός του άλσους Αγίας Παρασκευής  για συμμετοχή των επαγγελματιών που το επιθυμούν.

Να υπενθυμίσουμε πως η Χριστουγεννιάτικη αγορά διενεργείται στο χώρο του άλσους της Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Στο χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της δύναται να προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις και εν γένει δρώμενα από το χώρο των παραστατικών τεχνών) που συνάδουν με το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Το σύνολο των διατιθέμενων θέσεων είναι δέκα, ενώ στο χώρο θα μπορεί να διατίθεται και 1 θέση ανάπτυξης ψυχαγωγικών παιχνιδιών, Λούνα Παρκ.

Φέτος όμως, λόγω χρονικών περιορισμών, οι οικίσκοι θα είναι 4 και οι υπόλοιπες θέσεις  θα διατεθούν άνευ οικίσκου.

Την Παρασκευή η δημοπράτησή τους

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, σήμερα Τρίτη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης, για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέχρι την Παρασκευή.

Στην Οικονομική Επιτροπή αποφασίστηκε ότι, από τους 4 οικίσκους, οι 2 θα διατεθούν για Ζαχαρώδη είδη, ένας για κρύα έτοιµα σάντουιτς ή σφολιατοειδή που θα φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία ή θερµοθαλάµους αντίστοιχα και ένας για Χριστουγεννιάτικα είδη –κατασκευές, με τον διαγωνισμό να προβλέπει αντίτιμο 250 ευρώ ανά οικίσκο.

Επίσης προβλέπεται ότι οι υπόλοιπες 6 θέσεις, όπου δεν έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι, θα διατεθούν για υπαίθριο εμπόριο, το οποίο θα έχει πάλι θεματολογία σχετική με την εποχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.