Το «ομορφοτερο» δεντρο της χωρας στολισε η Κομοτηνη

Δέντρο αγάπης, εθελοντισμού και προσφοράς - Με την συμμετοχή 2000 και πλέον «Αγιοβασίληδων» του 4ου Santa Run

Ήγγικεν η ώρα και για την Κομοτηνή να σημάνει την επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών της, το βράδυ της Δευτέρας, 9 Δεκεμβρίου, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης από τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.
 
Σε αντίστοιχη των γειτονικών Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, που προηγήθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, διοργάνωση ο Δήμος Κομοτηνής κήρυξε την επίσημη έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που θέτουν στο επίκεντρο τους μικρότερους συμπολίτες μας, μη αφήνοντας όμως παραπονεμένους και τους μεγαλύτερους.
 
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο Μαγεμένο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, και όχι μόνο που θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιανουαρίου, οι οποίες συνδυάζονται αρμονικά και ενισχύονται από τον πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο στολισμό της Κομοτηνής.
 
Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτέλεσε την δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση της χθεσινής ημέρας, καθότι όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, προηγήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας δρόμους “SantaRun”που έβγαλε μικρούς και μεγάλους στου δρόμους της πόλης, οι οποίοι «βάφτηκαν» κόκκινοι, πλημμυρίζοντας με Άγιους Βασίληδες.
 
Σχεδόν 2000 συμπολίτες μας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των διοργανωτών, συμμετείχαν φέτος στη δράση, στόχος της οποίας φέτος, πέραν της διάχυσης του πνεύματος του εθελοντισμού, έθεσε ως στόχο την συγκέντρωση χρηματικού ποσού, από την πώληση των αγιοβασιλιάτικων στολών, για την προμήθεια ενός μεταχειρισμένου οχήματος 4×4 που θα καλύψει τις ανάγκες του τοπικού παραρτήματος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


 
Επιλογή καθόλου τυχαία μιας και όπως είχε δηλώσει ήδη από την ανακοίνωση της δράσης, η κ. Άρτεμις Τσολάκη, μέλος της διοργανωτικής επιτροπής του «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα»  στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται και το SantaRun, οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελούν σταθερούς και μόνιμους συνεργάτες κάθε δράσης που γίνεται στην περιοχή μας, διασφαλίζοντας την ασφάλεια, και όχι μόνο, των πολιτών της τοπικής κοινωνίας. Για την επίτευξη του δύσκολου αυτού στόχου τα σπιτάκια διάθεσης των στολών παρέμειναν ανοιχτά και μετά το τέλος της διοργάνωσης έως και το τέλος της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη καθώς όπως επεσήμανε η ίδια «σκοπός δεν είναι να φορέσουμε την στολή, αλλά αγοράζοντάς την να επιτύχουμε τον στόχο της συγκέντρωσης του απαραίτητου ποσού για την ενίσχυση του έργου των Εθελοντών Σαμαρειτών».
 
Σε αυτή την πράξη ανταπόδοσης από πλευράς της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε και φέτος με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΚΕΠΠΑΚ, της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ και του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος»,  ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θέρμη, με ή χωρίς την κόκκινη στολή, μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού αλλά και της δύναμης των συλλογικοτήτων εντός και εκτός των ορίων της Ροδόπης.


 
Ο «κόκκινος» περίπατος ξεκίνησε από το κέντρο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου, το Άλσος της Αγίας Παρασκευής, για να καταλήξει μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης στην κεντρική πλατεία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από το φετινό «Μαγεμένο Δάσος», με την βασίλισσα του χιονιού, τους χιονάνθρωπους, τα ξωτικά και όλα τα μαγικά πλάσματα που φέτος θα βρίσκονται εντός του κατά τις εορταστικές ημέρες, ενώ παρών ήταν και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» με δράσεις ενημέρωσης του κόσμου.
 

Νατάσα Λιβεριάδου
«Με την συμμετοχή όλων κάθε χρόνο η Κομοτηνή ψηλότερα»

Νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου η οποία σημείωσε πως δεν υπάρχει καλύτερο μήνυμα από το να ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου με εθελοντισμό, συμμετοχή και χρώμα.
 
Φέτος ο δήμος έθεσε το επίκεντρο τα παιδιά όπως εξήγησε υποσχόμενη ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει βελτίωση, με την απαραίτητη όμως συμμετοχή των πολιτών μαζί με τους οποίους «θα ανεβάζουμε κάθε χρόνο την πόλη μας ψηλότερα». «Χωρίς τους ανθρώπους δεν γίνεται τίποτα και η Κομοτηνή σήμερα για ακόμα μία φορά δίνει μηνύματα αγάπης, εθελοντισμού και αλτρουισμού» υπογράμμισε για να ευχηθεί με την σειρά της καλές γιορτές σε όλους.
 

Ανέστης Βαφειάδης
«Η αγορά στηρίζει πάντα τις δράσεις και τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της πόλης και των ανθρώπων της»
 

Τον διττό ρόλο της διοργάνωσης υπογράμμισε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος επισημαίνοντας και την στήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης. «Όλη η αγορά στηρίζει πάντα τις δράσεις που δεν έχουν μόνο φιλανθρωπικό χαρακτήρα αλλά και παραγωγικό υπό την έννοια ότι όποια δράση παρακινεί τους ανθρώπους να σηκωθούν από τον καναπέ τους, γίνεται προς όφελος της πόλης, των ανθρώπων της και της τοπικής αγοράς και οικονομίας». Ο ίδιος ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους, καλώντας τους να ενισχύσουν την τοπική αγορά η οποία όπως επεσήμανε «στηρίζει πάντα αυτές και όλες τις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της πόλης και των ανθρώπων της».
 
Η πορεία του “SantaRun”κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης σήμανε την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων με την φωταγώγηση του νέου Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
 
Η βραδιά συνεχίστηκε με την συναυλία του αγαπημένου καλλιτέχνη μικρών και μεγάλων, του Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, τραγουδώντας τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, τη νέα του δισκογραφική δουλειά αλλά και αγαπημένα τραγούδια συναδέλφων του. Μαζί του στην σκηνή η επίσης  «μαγική» Μελίνα Μακρή.
 

Γιάννης Γκαράνης
«Δημοτική αρχή, ενεργοί πολίτες και εθελοντές, η ομάδα του Άη Βασίλη και του “SantaRun” συμπορευτήκαμε και δημιουργήσαμε ένα μικρό θαύμα»

Στο μήνυμα που έστειλε χθες εκ νέου η Κομοτηνή στάθηκε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης ο οποίος υπογράμμισε πως η Κομοτηνή παρά το μικρό της μέγεθος δείχνει τα μεγάλα αποθέματα αλληλεγγύης που διαθέτει. « Είναι η τέταρτη διοργάνωση του“SantaRun” και για ακόμα μία φορά η πόλη μας αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής που την διακατέχει μέσα από τους ανθρώπους της μέσα από τον εθελοντισμό, όλους όσους εργάστηκαν και έκαναν πράξη την σημερινή βραδιά» σημείωσε για να επισημάνει πως «το εθελοντικό κίνημα της πόλης είναι πολύ μεγάλο και εμείς αυτό θέλουμε να δείχνουμε και να πρεσβεύουμε».
 
Από την εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία της Κομοτηνής, ενώπιον χιλιάδων μικρών και μεγάλων Αγιοβασίληδων ο δήμαρχος Κομοτηνής τόνισε πως «τις προηγούμενες ημέρες πόλεις της Ελλάδας συναγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποια θα στολίσει το ομορφότερο και μεγαλύτερο δέντρο». «Στόχος δικός μας ήταν το δέντρο της Κομοτηνής να καταφέρει να αποκτήσει ουσιαστικότερο νόημα και σήμερα ενώπιον όλων σας, των “Αγιοβασίληδων της αγάπης και της προσφοράς”, η Κομοτηνή στόλισε το ομορφότερο δέντρο της χώρας» ανέφερε επισημαίνοντας πως «η ημέρα αυτή μας θυμίζει πως καμία γιορτή δεν έχει νόημα αν δεν συμβάλλει ουσιαστικά στην ανακούφιση των αδυνάτων και όλων όσων έχουν ανάγκη βοήθειας». «Δημοτική αρχή, ενεργοί πολίτες και εθελοντές, η ομάδα του Άη Βασίλη και του “Santa Run”συμπορευτήκαμε και δημιουργήσαμε ένα μικρό θαύμα, αυτός της προσφοράς που δεν καθοδηγείται και δεν επιβάλλεται αλλά απορρέει από την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως « τίποτα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς εσάς, τον κόπο σας, το μικρό ή το μεγάλο οβολό σας. Ως δημοτική αρχή είμαστε αποτελεσματικοί όταν έχουμε εσάς ως συνοδοιπόρους» κατέληξε χαρακτηριστικά ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.