Συνεχιζει τις παρεμβασεις στα Νεκροταφεια Κομοτηνης ο Δημος

Σε αναμονή η περίφραξη στο ανατολικό τμήμα των νεκροταφείω

Συνεχίζουν τις προσπάθειες για την διατήρηση των Νεκροταφείων Κομοτηνής σε καλή κατάσταση στον Δήμο Κομοτηνής, με παρεμβάσεις και το 2020.

Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο οποίος πλέον έχει στην αρμοδιότητά του τα νεκροταφεία, στόχος τους είναι να συνεχίσουν την πορεία που ακολουθούνταν τα προηγούμενα χρόνια, ώστε και τα νεκροταφεία να μείνουν ευπρεπή αλλά και να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Έτσι συνεχίζουν τις παρεμβάσεις που είχαν ξεκινήσει στο οστεοφυλάκιο, ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο 2020 και να μπορέσει να εξυπηρετεί πλήρως το νεκροταφείο, ενώ πρόθεσή τους είναι να δημιουργηθούν και νέες τουαλέτες, που θα αντικαταστήσουν τις χημικές που έχουν τοποθετηθεί σε πιο απομακρυσμένα σημεία των νεκροταφείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Επιπλέον συνεχίζουν να κάνουν προσπάθειες ώστε η καθαριότητα του χώρου να είναι συνεχής, και να μην υπάρχουν προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Πολιτειάδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί φράχτες στο πίσω μέρος των νεκροταφείων, όπου βρίσκονται τα νεότερα μνήματα, σημειώνοντας πως η συνεχής επέκταση του νεκροταφείου, δεν επιτρέπει την δημιουργία τους, μιας και συνεχώς πρέπει να επεκτείνονται για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Δήμος ελπίζει πως η τακτοποίηση που έγινε, με την ψηφιοποίηση των κατόχων τίτλων στα νεκροταφεία Κομοτηνής, θα βάλει τάξη στο χώρο, σε ένα περιβάλλον ευπρέπειας και σεβασμού προς τους τεθνεώτες αλλά και τους συγγενείς τους.

Μέσα από τη διαδικασία, βρέθηκαν αρκετές εκατοντάδες τάφοι χωρίς τίτλους κυριότητας, για τους οποίους απεστάλησαν επιστολές στους συγγενείς των τεθνεώτων, με τις οποίες ζητούταν σε εύλογο χρονικό διάστημα να προχωρήσουν σε αποπληρωμή για την απόκτηση του οικοπέδου, που θα μπορεί να γίνει εφάπαξ ή σε βάθος δύο ετών, όπως προβλέπεται σε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την όλη αυτή διαδικασία να βρίσκεται στο κλείσιμό της, ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να έχουν τη δυνατότητα να μην συνεχιστεί η επέκταση του νεκροταφείου με τον ίδιο ρυθμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.