Χριστουγεννα στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Οι μικρότεροι συμπολίτες αναβίωσαν τις δικές τους μουσικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Αγγελίδου

Τις δικές τους μουσικές ιστορίες Χριστουγέννων είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οι μικροί συμπολίτες που επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Δεκεμβρίου την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
 

Στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών της εκδηλώσεων, η Μουσικοπαιδαγωγός κ. Μαρία Αγγελίδου καθοδήγησε τα παιδιά για τα βασικά χαρακτηριστικά μιας Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, δίνοντάς τους επίσης τις πρώτες ύλες, ώστε να δώσουν «σάρκα και οστά» στις δικές τους προσωπικές μουσικές ιστορίες των Χριστουγέννων.
 

Είχε προηγηθεί η παραστατική αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, το διήμερο 16 και 17  Δεκεμβρίου με την συμμετοχή του κ. Σπύρου Κιοσσέ, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας «+ΜόρΦωΣη», που ταξίδεψε τους μικρούς συμπολίτες μας στον κόσμο της φαντασίας, ενώ χθες, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πολύχρωμα και λαμπερά χριστουγεννιάτικα στολίδια με την καθοδήγηση εικαστικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.