Δυο νεα βρεφικα τμηματα στην Κομοτηνη κατα το ερχομενο ετος

Έρχονται να προστεθούν στα πέντε υπάρχοντα

Τη δημιουργία δύο ακόμη βρεφικών τμημάτων εντός του ερχόμενου έτους,  ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος. Απόφαση που δεν λήφθηκε τυχαία αλλά κινείται στην κατεύθυνση ικανοποίησης δύο διαφορετικών αναγκών. Αφενός την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες αφετέρου τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως θύμισε ο κ. Σωτηρακόπουλος η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, που πήρε παράταση ενός έτους για τον δήμο μας, θα έχει μοιραία ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα παιδιά που θα μπορούν να εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς. «Έτσι αφού κατεβαίνει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης» εξήγησε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, «αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε δομές για τις μικρότερες ηλικίες μέσω βρεφικών και όχι παιδικών τμημάτων που θα φιλοξενούν παιδιά από 16 μηνών έως 2 ετών».

«Έχουμε ήδη πέντε τέτοια τμήματα» θύμισε ο ίδιος«και θα τα ενισχύσουμε με επιπλέον δύο τμήματα». Η χρηματοδότηση για τη δημιουργία τους θα γίνει είτε μέσω προγραμμάτων είτε μέσω ίδιων πόρων του δήμου διευκρίνισε ο ίδιος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.