Αρμυρα, γλυκα εδεσματα και face painting απο το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της επίσημης χριστουγεννιάτικης γιορτής τους

Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη δράση του πραγματοποίησε το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κομοτηνής, το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
 

Οι σπουδαστές των τμημάτων μαγειρικής και αισθητικής τέχνης, βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης για να μεταδώσουν στους συμπολίτες τους το πνεύμα των Χριστουγέννων που αναμφίβολα διέπεται από την ξεχωριστή αξία της προσφοράς αγαθών, καθείς με εργαλείο το δικό του αντικείμενο κατάρτισης. 
 

Οι σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής τέχνης, παρασκεύασαν αρμυρά και γλυκά γιορτινά εδέσματα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον των διερχόμενων πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν δίχως δεύτερη σκέψη να τα δοκιμάσουν. Η ικανοποίηση και η χαρά που τους διέκρινε, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων στοιχεία επιβράβευσης των σπουδαστών που πρώτιστο στόχο είχαν την άμεση και ευγενή εξυπηρέτηση.
 

Από την πλευρά τους, οι σπουδαστές αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ, φρόντισαν να δώσουν «χρώμα» στα πρόσωπα των μικρών που παρευρέθηκαν μέσω της τεχνικής face painting, προσφέροντας αμέριστη χαρά στους μικρούς συμπολίτες με χαμόγελα να σκιαγραφούνται στα πρόσωπά τους. Έτσι, οι τεχνίτες της αισθητικής έδωσαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τον δικό τους ξεχωριστό εορταστικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.  
 

Η διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, επεσήμανε πως η εν λόγω εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δήμου με την στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 

Συνεχάρη τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές τους για την προσπάθεια, ευχόμενη σε όλους υγεία, ευτυχία και μία καλή χρονιά.
 
Τον λόγο φυσικά είχαν και οι εκπαιδευτές των τμημάτων του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, ο ρόλος των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς παρέχουν τις γνώσεις τους στους σπουδαστές, με στόχο να διαμορφώσουν άξιους συνεχιστές.
 

Η κ. Αγγελική Σταυρίδου, εκπαιδεύτρια του Δ.ΙΕΚ ως τεχνικός μαγειρικής τέχνης- αρχιμάγειρας/chef διευκρίνισε πως πρόκειται για την επίσημη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του εκπαιδευτηρίου, με την προσέλευση αλλά και ικανοποίηση μικρών και μεγάλων να είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Οι εμπειρίες δε που αποκομίζουν οι σπουδαστές μέσα από τέτοιες δράσεις, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η εκπαιδεύτρια, είναι κι εκείνες μείζονος σημασίας για την πορεία τους ως επαγγελματίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.