Ανακοινωση του Δημου Μαρωνειας – Σαπων για την τακτοποιηση λανθασμενων τετραγωνικων και αυθαιρετων

Χωρίς πρόστιμο έως 31/03 οι δηλώσεις των πραγματικών τετραγωνικών στους Δήμους

Έως τις 31 Μαρτίου 2020 έχουν προθεσμία οι  ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα να δηλώσουν στους Δήμους τους τα σωστά στοιχεία για τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, προκειμένου να υπολογίζονται σωστά τα δημοτικά τέλη και εισφορές.
 
Με τροπολογία που ψηφίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 2019 απαλλάσσονται από πρόστιμα και αναδρομικά όσοι ιδιοκτήτες είχαν λανθασμένα δηλωμένα εμβαδά- υπήρχαν δηλαδή αποκλίσεις ανάμεσα σε αυτό που είχε δηλωθεί στο Δήμο και στα όσα δηλώνουν στο έντυπο Ε9 της εφορίας.
 
Με την αφορμή του νέο έτους ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλή Τοπάλ Μεμέτ ενημερώνουν τους πολίτες του Δήμου πως έως και τις 31 Μαρτίου του νέου έτους, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλωμένα λανθασμένα τετραγωνικά επιφάνειας ακινήτων τους ή δεν έχουν δηλωμένα ακίνητά τους στους οικείους Δήμους, θα μπορούν να υποβάλουν δήλωση µε τα ορθά στοιχεία, χωρίς την επιβολή προστίµων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων, θα υπολογίζονται και οφείλονται µόνο από την 01/01/2020.
 
Για την υποβολή στον Δήμο απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 

  • Οικοδομική άδεια ή Τοπογραφικό διάγραμμα ή Συμβόλαιο ή Δήλωση ένταξης σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων.
  • Αντίγραφο τελευταίου Ε9
  • Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ.

 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, στα τηλέφωνα: 2532 350 106, 2532 350 122 .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.