Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην Ξάνθη

04.01.2020 12:29

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου αποδεχόμενος πρόσκληση του Δήμου Ξάνθης, του ΔΠΘ και του Foundation Giuseppe Sciacca

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Τον διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη υποδέχεται η γειτονική Ξάνθη στις 16 και 17 Ιανουαρίου. Ο διεθνούς φήμης επιστήμονες αποδέχθηκε πρόσκληση του δήμου Ξάνθης, που του απευθύνθηκε σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Foundation Giuseppe Sciacca, που έχει έδρα το Βατικανό.
 
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 έχει οριστεί ομιλία του στην αίθουσα του αμφιθεάτρου «Καραθεοδωρή» της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Το Βιογραφικό του

Ο Κωνσταντίνος (Κωστής) Δασκαλάκης (γεν. 29/04/1981) είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT[1]. Το 2018 διακρίθηκε με το περίβλητο Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών.
 
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έχει διακριθεί με το βραβείο «ACM Doctoral Dissertation Award» το 2008 από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery για τη διδακτορική του διατριβή. Έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο Kalai το 2008, όπως επίσης και με την περίβλητη υποτροφία Sloan Fellowship το 2010.
 
Το 2018 ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης βραβεύτηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα για «τη συνεισφορά του στην κατανόηση της υπολογιστικής πολυπλοκότητας θεμελιωδών προβλημάτων σχετικά με αγορές, δημοπρασίες, ισορροπίες και άλλες οικονομικές δομές». Το 2018 επίσης διακρίθηκε και με το βραβείο Simons Foundation Investigator award που δίνεται σε «κορυφαίους επιστήμονες στα πιο παραγωγικά τους χρόνια».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine