Δήμος Μαρωνείας-Σαπών: Μετά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σειρά παίρνουν τα «Εαρινά»

09.01.2020 20:37

Ξεκινά ο προγραμματισμός για τον επόμενο κύκλο εκδηλώσεων

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με την αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου της Γυναικοκρατίας ή Μπάμπως ή Μαμής, μιας παραδοσιακής τελετής αφιερωμένης στην γονιμότητα και την Μητέρα, από τους Γυναικείους Συλλόγους Σαπών, Προσκυνητών, Διώνης, Κρωβύλης και την κοπή βασιλόπιτας από τη Λέσχη Ηλικιωμένων, παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, ολοκληρώθηκαν  οι εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «Γιορτές σαν παραμύθι», που ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου και διαχύθηκαν σε όλα τα σημεία του Δήμου.
 


Όπως αποτιμά ο δήμος, οι εκδηλώσεις εξέπεμψαν το μήνυμα της αισιοδοξίας και του δυναμισμού, της αγάπης, της φιλίας και της αλληλεγγύης  προς όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και ήταν μια μοναδική έκφραση συμμετοχικής πολιτιστικής δημοκρατίας, αφού συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι και οι  πολίτες, μικροί και μεγάλοι, σ’ ένα μεγάλο φάσμα δρωμένων, από τον παραδοσιακό και λαϊκό πολιτισμό ως το θέατρο σκιών και τα παιχνίδια.
 


Με την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων δρωμένων, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον επόμενο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα «Εαρινά».


ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine