«Τετ α τετ» με τον Σαββα Αιβαζη

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη με τον προπονητή της ΑΕ Κομοτηνής

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η συνέντευξη μαζί του είναι πλέον καθιερωμένη καθώς τρία χρόνια τώρα όποτε του ζητηθεί δέχεται με μεγάλη χαρά μία κουβέντα γύρω από το τοπικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο.

Ο Σάββας Αϊβάζης σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη μιλάει στον «ΠτΘ» και τον Βασίλη Μανδράου για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τους λόγους αποχώρησης του από τους ασπρόμαυρους,  εξηγεί τους λόγους που αισθάνεται υπερήφανος για την περσινή προσπάθεια, αποκαλύπτει ποια ομάδα τον προσέγγισε το καλοκαίρι ενώ αναλύει και την καινούργια πρόκληση στην προπονητική του πορεία.

Τέλος απαντάει στο ενδεχόμενο ενασχόλησης του με διοικητικό πόστο ενώ σχολιάζει φυσικά την φετινή προσπάθεια του Πανθρακικού και την ανάγκη επιστροφής του στις μεγάλες κατηγορίες.

Σάββας Αϊβάζης όμως αναλυτικά…

ΠτΘ: Ξεκίνημα από το πρόσφατο παρελθόν και το “ταξίδι” του ΠΑΟΚ Κοσμίου στην Γ' εθνική. Πώς κρίνετε αγωνιστικά την περσινή σεζόν για τους ασπρόμαυρους;

Σ.Α: Αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεις για ακόμη μία χρονιά να κάνουμε μία ποδοσφαιρική κουβέντα, η οποία νομίζω έχει καθιερωθεί πλέον. Όταν Βασίλη συμμετέχεις σε μία κατηγορία σαν την Γ' εθνικη και γνωρίζεις εξ αρχής ότι το μπάτζετ και η ιδιομορφία αυτού του πρωτ δεν σου επιτρέπουν να κάνεις πολλά πράγματα προσπαθείς να κάνεις μία αξιοπρεπή πορεία. Αυτό προσπαθήσαμε λοιπόν να κάνουμε πέρσι. Να βρούμε νεαρούς ποδοσφαιριστές, να τους δώσω την ευκαιρία αλλά και το κίνητρο της συμμετοχής στην Γ' εθνική και να βγάλουμε την χρονιά αξιοπρεπώς. Σε αγωνιστικό επίπεδο ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με τον Ανέστη Σπυριάδη αλλά ήμασταν και οι δύο άτυχοι καθώς δεν καταφέραμε να «περάσουμε» στα παιδιά ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να τους δώσει πολλά πράγματα για το μέλλον τους σε αυτό τον χώρο. Δυστυχώς στη συνέχεια είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, που σε συνδυασμό με την δική μας απειρία δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να καταφέρουμε κάτι παραπάνω. Αυτό που κρατάω είναι ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά, κάτι που δεν είναι αυτονόητο όπως είδαμε και φέτος με άλλες ομάδες να μην μπορούν να κατέβουν καν στο πρωτάθλημα κάτι που είναι κακό για τον νομό μας. Σίγουρα σαν προπονητή αυτή η χρονιά μου έδωσε πολλά μαθήματα.

ΠτΘ: Ποιά ήταν τα εξαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν και αν πιστεύετε ότι επηρέασαν άμεσα την ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο;

Σ.Α.: Κοίταξε, όταν πήραμε το πρωτάθλημα και αποφασίσαμε όλοι μαζί να συμμετέχουμε κανονικά στην Γ' εθνική κάναμε έναν προγραμματισμό. Δυστυχώς το καλοκαίρι το δικό μου πλάνο αλλά και των παιδιών στην διοίκηση δεν βγήκε σχεδόν καθόλου. Εκεί μεγάλο ρόλο έπαιξε ότι δεν μπορούσαμε να προσεγγίσουμε οικονομικά ορισμένους ποδοσφαιριστές που πραγματικά θα έκαναν την διαφορά. Ένας παίχτης που ήθελα πολύ στην ομάδα ήταν ο Χρήστος Βάσκος ένας πολύ ικανός ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει την αξία του στα γήπεδα τόσο της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας όσο και σε αυτά της Γ' εθνικής με την Δόξα Προσκυνητών. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτό οικονομικά να είναι ο Χρήστος στην ομάδα όπως επίσης και ορισμένοι άλλοι ποδοσφαιριστές. Σε πολλά παιχνίδια φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας και το πληρώσαμε αρκετές φορές.

«Αξέχαστες οι ανατροπές με Σιδηρόκαστρο και Αλεξανδρούπολη, δείξαμε ότι είχαμε χαρακτήρα…»

ΠτΘ: Θα ήθελα να μου αναφέρετε δύο από τα πιο ιδιαίτερα περιστατικά που βρεθήκατε να αντιμετωπίσετε ως προπονητής την περσινή σεζόν;

Σ.Α: Ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλων Παραλιμνίου, μία έδρα από τις δυσκολότερες της κατηγορίας. Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί μεσοβδόμαδα και αυτό μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα καθώς πολλά από τα παιδιά είχαν να δώσουν μαθήματα για την εξεταστική τους. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συμπληρώσουμε τουλάχιστον ενδεκάδα και να γλιτώσουμε το πρόστιμο που θα μας επέβαλλαν αν δεν κατεβαίναμε στο παιχνίδι. Εν τέλει καταφέραμε να πάμε με δεκατρείς ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι δύο ήταν τραυματίες. Το περίεργο της ιστορίας όμως είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο και ενώ είχαμε παρατάξει ενδεκάδα…ανάγκης το σκορ ήταν 1-1 και κατα γενική ομολογία η ομάδα μας ήταν αρκετά ανώτερη και έπρεπε να προηγείται. Βέβαια στο δεύτερο μέρος το γήπεδο…κατηφόρισε και γνωρίσαμε την ήττα από μία πολύ δυνατή ομάδα. Θυμάμαι μάλιστα ότι ο Δημοσθένους τραυματίστηκε και αναγκάστηκα να βάλω μπροστά τον Τίμο (Ζάγγουλος) προκειμένου να βγάλουμε το ματς. Επίσης με πείραξε πολύ το παιχνίδι του δεύτερου γύρου με το Παραλίμνι, όπου θέλαμε να κλείσουμε με νίκη αλλά αντιθέτως ηττηθήκαμε με το πολύ βαρύ 0-6. Στα θετικά θα βάλω το εντός έδρας ματς με το Σιδηρόκαστρο που ενώ χάναμε με 0-2 καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 2-2 και θα μπορούσαμε να κάνουμε και την ολική ανατροπή, το παιχνίδι με τον Εθνικό όπου χάναμε με 0-3 και ισοφαρίσαμε δείχνοντας ότι είχαμε χαρακτήρα σαν ομάδα. Επίσης βλέπεις φέτος ομάδες να πηγαίνουν στον Πανσερραϊκό και να χάνουν εύκολα, ενώ εμείς πέρσι λυγίσαμε προς το τέλος του παιχνιδιού και μας καταλόγισαν πέναλτι που πραγματικά μόνο ο διαιτητής είχε δει. Ήμασταν γενικά ανταγωνιστικοί αλλά έχω ένα παράπονο από τα παιδιά ότι αδίκησαν κάπως τους εαυτούς τους και θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει το κάτι παραπάνω.

«Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση το γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές του Κοσμίου αγωνίζονται πλέον σε ομάδες που πρωταγωνιστούν»

ΠτΘ: Μπορεί να μην κατάφερε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί όμως πολλοί από τους παίχτες που υπήρχαν στο ρόστερ του στελεχώνουν φέτος τον Πανθρακικό ενώ άλλοι αγωνίζονται σε ομάδες της Γ' εθνικής, γεγονός που δείχνει κάποια πράγματα έτσι;

Σ.Α: Είχα κάνει μία ανάρτηση στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook και είχα γράψει ότι κουράστηκα με το τοπικό ποδόσφαιρο. Είμαι ένας προπονητής που δεν βασίζεται στα ονόματα. Είμαι ένας προπονητής που παλεύω όσο μπορώ να βγάλω το 100% στο κομμάτι της ψυχολογίας άρα δεν είχα ποτέ θέμα με ποιους ποδοσφαιριστές απαρτίζεται η εκάστοτε ομάδα που προπονούσα. Αν σκεφτεί κανείς το τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα δει ότι είχε πέντε βασικούς, οι οποίοι ήταν πρωτοετείς, οι υπόλοιποι ήταν φοιτητές μεγαλύτερων ετών και είχαμε και τρείς έμπειρους παίχτες που ήταν και καλοί χαρακτήρες (Γιαπρακτσής, Χατζητουλούσης, Αραμπατζής) και είχαμε εξαιρετικά αποδυτήρια. Εμένα η μεγαλύτερη χαρά φέτος είναι ότι έξι παίχτες από την περσινή μου ομάδα στελεχώνουν τον Πανθρακικό, δύο παίχτες στελεχώνουν τον Κεραυνό Πέρνης και ένας αγωνίζεται στον Νέστο Χρυσούπολης, ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό στην Γ' εθνική. Άρα κάτι είδαν ορισμένοι, ότι δηλαδή κάτι καλό έγινε στο Κόσμιο πέρσι. Δώσαμε σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να φανούν και φέτος στελεχώνουν πολύ καλές ομάδες.

ΠτΘ: Σας κάνει περήφανο αυτό το γεγονός;

Σ.Α: Πάρα πολύ. Και πιστεύω ότι κάποιοι εξ αυτών θα μπορούσαν και ψηλότερα, γι' αυτό τους τόνιζα πέρσι συνεχώς ότι αξίζουν πάρα πολλά και μπορούν να κάνουν ωραία πράγματα στο ποδόσφαιρο. Άλλοι το αντιλήφθηκαν άλλοι όχι. Και νομίζω ότι έγινε καλή δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια καθώς καταφέραμε να βγάλουμε παίχτες όπως ο Ρουμπιές, ο Νάνος, ο Ζάγγουλος, παιδιά που όποια ομάδα θέλει στο τοπικό της Κομοτηνής να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να τους αποκτήσει. Και αυτό έκανε ο Πανθρακικός φέτος παίρνοντας επίσης τον Χρήστο Πλασταρά, τον Σωτήρη Κεχαγιά και τον Παναγιώτη Καρασιούνα, ο οποίος μπορεί να μην φάνηκε τόσο πολύ πέρσι λόγω τραυματισμών όμως στο διάστημα που έπαιξε έδειξε το ταλέντο του.

 

«Δεν μπορώ να πω ποτέ πως κλείνει η πόρτα του ΠΑΟΚ Κοσμίου διότι είναι η ομάδα που αγαπώ»

ΠτΘ: Για να κλείσουμε το κεφάλαιο «ΠΑΟΚ Κοσμίου» θα ήθελα να μου μιλήσετε για τις λεπτομέρειες του «διαζυγίου» σας με την ομάδα και αν κλείνει οριστικά για εσάς η πόρτα αυτή;

Σ.Α: Κοίταξε, όταν λέμε ΠΑΟΚ Κοσμίου -θέλουν δεν θέλουν ορισμένοι- το όνομα αυτό είναι αγκαλιά με το δικό μου όνομα. Όπως εγώ έδωσα τα πάντα για αυτή την ομάδα έτσι και η ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω προπονητής και μου έμαθε γενικότερα πολλά πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο και την προπονητική. Είναι η ομάδα που αγαπώ, η ομάδα με την οποία έχω καταφέρει τα πάντα και δεν μπορώ ποτέ να πω ότι κλείνει η πόρτα με αυτή την ομάδα απ΄όλες τις πλευρές. Το «διαζύγιο» ήταν κάτι λογικό καθώς είχα πει ότι εάν η ομάδα κρατήσει το περσινό ρόστερ εγώ θα έμενα αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό να συμβεί. Αλλά εκτός αυτού υπήρχε και ένα μεγάλο πρόβλημα. Αναφέρομαι στο θέμα του διπλώματος. Όποτε γίνονταν μαθήματα στην Κομοτηνή δυστυχώς για μένα και τις δύο φορές ήμουν προπονητής στην Γ' εθνική κατηγορία. Τότε ή θα έπρεπε να παρατήσω την ομάδα για δεκαπέντε μέρες προκειμένου να παρακολουθήσω τα μαθήματα. Από την δική μου την πλευρά θεώρησα πως δεν ήταν σωστό να αφήσω την ομάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνω πίσω στο κομμάτι του διπλώματος. Πρέπει λοιπόν να αποκτήσω οπωσδήποτε το UEFA C. Θα μπορούσε πιστεύω η ΕΠΣ Θράκης να ρυθμίσει κάπως τις ώρες των απογευματινών μαθημάτων που δυστυχώς έχανα λόγω της δουλειάς μου αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν το λέω σαν παράπονο απλά είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα η απόκτηση αυτού του διπλώματος και προς Θεού δεν λέω να μου χαριστεί τίποτα. Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που δεν ανέλαβα κάποια ομάδα της Α' ερασιτεχνικής σε συνδυασμό βέβαια με την επιθυμία μου να ξεκουραστώ.

«Υπήρξε πρόταση να αναλάβω τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου αλλά η ομάδα ήταν στο…αμήν»

ΠτΘ: Υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της φετινής Α’ ΕΠΣ Θράκης και πώς τελικά προέκυψε η συνεργασία με την ΑΕ Κομοτηνής;

Σ.Α: Ναι δεν κρύβομαι υπήρξε μία πρόταση από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου αλλά έγινε όταν η ομάδα είχε φτάσει στο…αμήν. Αρνήθηκα γιατί δεν υπήρχε πλάνο και ήταν πολύ δύσκολο να πάμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα γνώρισα πέρσι πολύ καλά. Υπήρξαν και κάποιες άλλες προσεγγίσεις περισσότερο ανεπίσημες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος όταν υπήρξαν κάποια…διαζύγια. Αλλά από την πλευρά μου με τις δηλώσεις που είχα κάνει και αυτό που έβγαζα προς τα έξω φαινόταν ότι δεν ήθελα να είμαι σε κάποια ομάδα της Α' κατηγορίας. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι της ερώτησης ένιωσα μεγάλη τιμή όταν είδα τον κύριο Πέτρο Δεληγκιόζη να με προσεγγίζει με πολύ ωραίο τρόπο, να μου δίνει εν λευκώ την επιλογή αν θέλω να αναλάβω τον Σπάρτακο ή την ΑΕ Κομοτηνής. Ο άνθρωπος μου έστειλε βίντεο από αγώνες των πιτσιρικάδων, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αναρωτιέμαι γιατί πολλοί χαρακτήρισαν αυτή μου την απόφαση ως πισογύρισμα. Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τους πιτσιρικάδες και αυτό έδωσε μεγάλη χαρά και στον ίδιο. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και ομολογώ πως αν βρισκόμουν στη θέση του ίσως τα είχα παρατήσει. Δεν χρειάστηκε παραπάνω από δύο μέρες για να αποδεχθώ την πρόταση του.

ΠτΘ: Θεωρείτε ότι υπάρχει ταλέντο στην Κομοτηνή αλλά και άνθρωποι για να δουλέψουν σωστά στο κομμάτι των ακαδημιών; 

Σ.Α: Ναι θεωρώ πως υπάρχει ταλέντο στην πόλη μας. Ωστόσο τα παιδιά διακρίνω από τους πρώτους μήνες που ασχολούμαι ότι υστερούν τεχνικά αλλά και τακτικά. Όταν συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα παίζει ρόλο πώς στέκεσαι μέσα στο γήπεδο, κατά πόσο  αντιλαμβάνεσαι τα συστήματα, τους χώρους που παίζεις και το γεγονός πως συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα. Στα μισά από τα παιχνίδια μας έχουμε προηγηθεί και έχουμε χάσει. Και δεν νομίζω πως είναι μόνο θέμα απειρίας αλλά φταίει και η προσέγγιση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω στο σημείο αυτό να πω ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μία τρομερή ακαδημία στην Μεσούνη, αυτή του κ.Γκουτσίδη και του κ.Ουζουνίδη, από την οποία είχαν βγεί αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Μάνταλος, ο Ντίνας αλλά και άλλα παιδιά που παίζουν πλέον σε χαμηλότερες κατηγορίες. Και γιατί το λέω αυτό, το λέω γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ικανός μάθει πολλά σε μικρά παιδιά αλλά ακόμη και σε προπονητές ακαδημιών προκειμένου να διδάξουν καλύτερα το ποδόσφαιρο σε αυτές τις ηλικίες. Επίσης θέλω να αναφέρω το όνομα του Ανέστη Σπυριάδη που είχα την χαρά να συνεργαστώ πέρσι, ένα παιδί με πάρα πολλές γνώσεις τόσο στο κομμάτι της εκγύμνασης αλλά και γενικότερα πάνω στο ποδόσφαιρο. Για να μην λέω πολλά αν ποτέ είμαι μέλος διοίκησης ο Ανέστης θα είναι ο πρώτος που θα προτείνω ως τον πλέον ειδικό για να αναλάβει την ομάδα είτε ως γυμναστής είτε ως προπονητής.

ΠτΘ: Θα μπορούσατε να φανταστείτε τον εαυτό σας σε κάποιο άλλο πόστο πέρα από αυτό του προπονητή  και αν είναι στα άμεσα σχέδιά σας;

Σ.Α: Κοίτα, νομίζω πως δεν έχω την εμπειρία για κάποια άλλη θέση πέρα από αυτή του προπονητή όμως στα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο του ποδοσφαίρου έχω μάθει πολλά τηρουμένων των αναλογιών. Στο μέλλον θα μπορούσα να με φανταστώ σαν μέλος διοίκησης όμως σε κάποια θέση που να είναι πολύ κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θεωρώ πως θα ήμουν χρήσιμος από αυτό το κομμάτι και θα το έκανα αν υπήρχαν οι σωστές βάσεις για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, έτσι γιατί αγαπώ αυτή την ομάδα.

«Ευχή μου να καταφέρει ο Πανθρακικός να κατακτήσει το πρωτάθλημα και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται δίπλα του τον κόσμο…»

ΠτΘ: Πως σας φαίνεται η φετινή προσπάθεια του Πανθρακικού, τον οποίο μάλιστα έχετε υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής;

Σ.Α: Ναι σωστά, υπήρξα οχτώ χρόνια ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού Ξυλαγανής, όπως λέγαμε παλιά. Δύσκολα χρόνια τότε, πέτρινα θα έλεγα. Αγωνιζόμασταν στην τότε Δ' Εθνική, σ'ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με πολύ καλές και ιστορικές ομάδες. Το πρωτάθλημα εκείνο θύμιζε την τωρινή Football league. Σίγουρα όσοι έχουμε φορέσει την πράσινη φανέλα θέλουμε πάντα το καλύτερο για τον Πανθρακικό. Φέτος έγινε μία πολύ ωραία προσπάθεια με παιδιά από τα…παλιά όπως ο Παναγιώτης Ξενοδοχίδης, ο Βασίλης Χατζηκωνσταντίνου στην αρχή και γενικά είδα μια συσπείρωση των παλιών. Οργανωτικά είναι πολύ καλές οι βάσεις. Στον αγωνιστικό τομέα έγιναν κινήσεις που δεν έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν κινήσεις που σίγουρα έπρεπε να γίνουν. Το να πάρει μία ομάδα κάποιον που είναι εκτός Κομοτηνής προϋποθέτει ότι θα κάνει την μεγάλη διαφορά αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο, έχει η Κομοτηνή αρκετά καλούς παίχτες. Πολύ καλή κίνηση ήταν η απόκτηση παιχτών που έχουν κάνει πρωταθλητισμό και χάρηκα που είδα παίχτε του Κοσμίου να πλαισιώνουν την ομάδα γιατί ξέρω τι είναι ικανοί να κάνουν. Νομίζω επίσης πως πάρθηκαν αρκετοί παίχτες σε ίδιες θέσεις και ο Κώστας (Γεμενετζής) έπρεπε να τους βάζει όλους γιατί αλλιώς θα υπήρχαν παράπονα. Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν ξεκίνησε και τόσο καλά η ομάδα χωρίς φυσικά να φταίει μόνο ο προπονητής αλλά αυτός είναι δυστυχώς ή ευτυχώς που την πληρώνει πάντα. Έγινε μία κίνηση με τον Νίκο Μπαχαρίδη, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στον Πανθρακικό. Ένας καλός παίχτης με καλό χαρακτήρα, ο οποίος βοήθησε και βοηθήθηκε πολύ από τον Πανθρακικό και τώρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στον δρόμο προς την άνοδο. Για κλείσιμο θέλω να πω και ξέρω ότι κάποιοι θα με κακολογήσουν αλλά δεν με πειράζει, ότι όσα πρωταθλήματα πήρα τα κατέκτησα χωρίς να έχω πολλά μεγάλα ονόματα. Όποιος καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο πραγματικά θα τον παραδεχθώ. Ευχή μου φυσικά είναι να καταφέρει ο Πανθρακικός να ανέβει κατηγορία και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, όμως στον αγώνα αυτό χρειάζεται τον κόσμο του και νομίζω ότι θα τον έχει.

ΠτΘ: Για κλείσιμο, ποιά ομάδα πιστεύετε ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας;

Σ.Α: Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου είναι ένα δυνατό σύνολο και είναι ίδια σχεδόν ομάδα δύο χρόνια τώρα. Θα πω κάτι που ίσως να μην αρέσει σε κάποιους αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Θεωρώ ότι αν μία ομάδα – εκτός του Πανθρακικού φυσικά- καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά τα οικονομικά της δεδομένα δεν είναι τα απαιτούμενα για μία αξιοπρεπή πορεία στην Γ΄Εθνική, καλό θα είναι να βάλει πλάτη για το καλό της πόλης και να αφήσουν τον Πανθρακικό να συμμετάσχει. Και αυτό γιατί είναι η μοναδική κατ' εμέ ομάδα που μπορεί να συμμετάσχει με αξιώσεις σε αυτό το πολύ ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Για να επιστρέψω στην ερώτηση σου Γρατινή και Σάπες αποτελούν επίσης δύο πολύ καλές ομάδες και αξίζει ειδική αναφορά ο Βασίλης Χαριτόπουλος, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να δημιουργεί δυνατά σύνολα χωρίς μεγάλα ονόματα. Ένας πολύ καλός προπονητής που ξέρει πως να χειρίζεται τα αποδυτήρια κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.