Λευκωμα για την ιστορια του οικισμου ετοιμαζει ο Πολιτιστικος Συλλογος Ροδιτη

Πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του και βράβευσε 13 νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες του οικισμού

Για ακόμα μια φορά ήρθαν κοντά για να γιορτάσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη, το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου, στον ετήσιο χορό του Συλλόγου.
 
Οι χοροί αυτοί, δίνουν την δυνατότητα να συνευρεθούν όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και οι φίλοι του, σημείωσε ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Κεπελής που εξέφρασε την χαρά του ίδιου και του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο για την ευκαιρία της συγκέντρωσης τους, όσο και για την ευκαιρία που είχαν να βραβεύσουν 13 παιδιά του οικισμού που εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μια συμβολική κίνηση επιβράβευσης.
 

Ο Σύλλογος τους άλλωστε δίνει μεγάλη έμφαση στα παιδιά, με περίπου 110 να συμμετέχουν στα διάφορα τμήματα του συλλόγου: Καράτε, ταε κβον ντο, ζούμπα, ζωγραφικής, γιόγκα, χορωδία και παραδοσιακών χορών, στα οποία προστέθηκαν φέτος και μαθήματα Ρομποτικής.
 
Βέβαια δεν σταματούν εκεί, καθώς όπως γνωστοποίησε ο κ. Κεπελής ο Σύλλογος έχει έχουν ολοκληρώσει τη δημιουργία ενός βιβλίου-λευκώματος, που καταγράφει την ιστορία του οικισμού, με πάρα πολλές φωτογραφίες από το παρελθόν του.
 

Το λεύκωμα αυτό, έγινε με τη συνδρομή του Δήμου Κομοτηνής και των εκδόσεων «Παρατηρητής της Θράκης». Την επιμέλειά του «υπογράφει» η κ. Νίτσα Μαργαρίτη, φιλόλογος και η κ. Βασιλική Φίλου, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ και αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση τον προσεχή Μάρτιο.
 
«Είναι ένα γεγονός που θα μείνει στο σύλλογο, και θα αποτελέσει περιουσία του, για να μάθουν οι νεότεροι και να ξαναθυμηθούν οι παλιοί» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας πως η έρευνα που έγινε διήρκεσε δύο χρόνια, με μαρτυρίες των μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων του οικισμού και την συνδρομή του κ. Γιώργου Νεστοράκη και του κ. Θανάση Παπατριανταφύλλου, που τους βοήθησαν ιδιαίτερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.