Καρποφορο και καθολα επιτυχες το περασμενο ετος για τον Συλλογο Καλλιτεχνων «Αθηνιων»

Η ετήσια κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα γιορτινό, με συναισθήματα αισιοδοξίας και ικανοποίησης να πρωταγωνιστούν

Άρης Ασσαριωτάκης: «Ο κόσμος δείχνει να λαχταρά για πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνική τροφή»

 
Την ετήσια κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στην ταβέρνα «Αλλοτινό».
 
Πλήθος κόσμου, μέλη και μη του συλλόγου, έδωσαν το «παρών» σε μια γιορτή που επιβεβαίωσε τα της σχετικής πρόσκλησης περί καλής μουσικής, συζητήσεων και Διονυσιακής διάθεσης, μέσα από το πρίσμα της ολοκλήρωσης μιας καθόλα παραγωγικής και δραστήριας χρονιάς.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης σημείωσε πως ο Σύλλογος Καλλιτεχνών αποχαιρέτησε την περασμένη χρονιά ικανοποιημένος, διότι κατάφερε να υλοποιήσει όλους τους στόχους που έθεσε, καλωσορίζοντας παράλληλα το 2020 με νέους στόχους και σχεδιασμούς με την ελπίδα εκ νέου υλοποίησης.

 

Η πολιτιστική δράση του Συλλόγου και η ανταποδοτικότητα του κόσμου

 
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε εν τάχει στην όλα αυτά τα χρόνια δράση του Συλλόγου, τονίζοντας πως το σωματείο έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να εισέλθει στην πολιτιστική συνείδηση του κόσμου της Κομοτηνής η ύπαρξη και η δράση του Συλλόγου στην Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη. «Η Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη βρίσκεται ανοιχτή και επισκέψιμη τα τελευταία 5 χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως «ο κόσμος της Κομοτηνής έχει πλέον τη δυνατότητα να επιλέξει το χόμπι του ανάμεσα σε μια ποικίλα σειρά εργαστηρίων που προσφέρονται από τον Σύλλογο όπως είναι το -μοναδικό για τα δεδομένα της ΑΜΘ- εργαστήριο γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, πυλού, φωτογραφίας και άλλων».
 
Ακολούθως, δεν παρέλειψε να τονίσει την μείζονος σημασίας συμβολή της ΔΚΕΠΠΑΚ στην πολιτιστική εξέλιξη της πόλης, αναφερόμενος στην εκπόρευση μιας σειράς από τεράστιες τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην προσπάθειά του δε να καταδείξει την συμμετοχή των πολιτών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών σημείωσε πως «ο κόσμος δείχνει να λαχταρά για πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνική τροφή».
 

«Στα ισχύοντα δυτικά πολιτικά συστήματα, συνήθως ο πολιτισμός δεν είναι προτεραιότητα και ανήκει σε μια κάστα ανθρώπων οι οποίοι τον στηρίζουν, επιλέγουν και έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτόν. Είναι δύσκολο όλοι όσοι βρίσκονται έξω από το καλλιτεχνικό «σινάφι» να τον ακολουθήσουν. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να ανατρέψουμε ως σύλλογος γι’ αυτό και απευθυνόμαστε στις μάζες, βλέποντας πως όταν  προσφέρεις κάτι ποιοτικό, το τιμούν» προσέθεσε ο κ. Ασσαριωτάκης.
 
Τέλος, σημείωσε πως στο σύνολο τα εργαστήρια είναι 17 και σε αυτά φοιτούν περί τα 200 άτομα με τον ίδιο το Σύλλογο να «αγκαλιάζει» πάντα τους νέους της πόλης οι οποίοι όπως καταληκτικά ανέφερε ο κ. Ασσαριωτάκης, αποτελούν «το νέο αίμα και τους ανθρώπους που θα συνθέσουν το αύριο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.