Διαγγελμα Μητσοτακη: Η Αικατερινη Σακελλαροπουλου υποψηφια Προεδρος της Δημοκρατιας

«Η πρότασή μου είναι υπερκομματική, προοδευτική και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από όλου στους βουλευτές τιμώντας στο πρόσωπό της την σύγχρονη Ελληνίδα»

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου  είναι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018 και εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα «τολμηρό βήμα όλων μας προς το αύριο» ενώ δήλωσε τον σεβασμό του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο που ολοκληρώνει την θητεία του.

«Η πρότασή μου είναι υπερκομματική, ενωτική προοδευτική και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από όλους στους βουλευτές τιμώντας στο πρόσωπό της την σύγχρονη Ελληνίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000).Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).

Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας” (εκδόσεις Παπαζήση).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.