Η ενσωματωση της Θρακης στον ελληνικο κορμο στην ατζεντα των συνεδριων του Τμηματος Ιστοριας και Εθνολογιας

Πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του

Εμμανουήλ Βαρβούνης: «Αρχές Φεβρουαρίου ο φάκελος για την πιστοποίηση του Τμήματος»

 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου, παρουσία του διοικητικού, διδακτικού προσωπικού αλλά και της αντιπρυτάνεως κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου.
 
Οι ιερείς που βρέθηκαν στη θέση του μητροπολίτη ο οποίος απουσίαζε εκτάκτως στο Άγιο Όρος, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη δοξολογία, ευλογώντας την νέα χρονιά, με τον πρόεδρο του τμήματος κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, να αναλαμβάνει την κατάτμηση της βασιλόπιτας.
 

Ο ίδιος ο πρόεδρος, σημείωσε πως το 2019 υπήρξε μια καλή και παραγωγική χρονιά για το τμήμα, με αποκορύφωμα των δράσεων τη διεξαγωγή του 4ου Συνεδρίου Νεοελληνιστών. «Το 2019 υπήρξε μια παραγωγική χρονιά για το τμήμα μας. Προχωρήσαμε τα ήδη υπάρχοντα ερευνητικά μας προγράμματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα αρκετά νέα τόσο από το ΕΛΙΔΕΚ όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους. Πραγματοποιήθηκε η επισκευή του κτιρίου και βέβαια ολοκληρώθηκε η διαδικασία της σύνταξης του φακέλου για την πιστοποίηση η οποία θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβούνης.
 
Να σημειώσουμε δε, πως παραγωγική χρονιά υπήρξε και σε προσωπικό επίπεδο για τον πρόεδρο καθότι έγινε μέλος σε δύο ευρωπαϊκές ακαδημίες, στο Σάλζμπούργκ και στο Αμβούργο, ενώ παράλληλα του απονεμήθηκαν δύο τίτλοι, ένας στο Βουκουρέστι και ένας στην  Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, με επικείμενη την απονομή ενός άλλου τίτλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 

Όσον αφορά τα προς υλοποίηση σχέδια του τμήματος, ο κ. Βαρβούνης επεσήμανε πως πέραν του τέλους των διαδικασιών της πιστοποίησης, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών να κάνουμε τις αλλαγές που θα ζητήσει η έκθεση των πιστοποιητικών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.
 
Τέλος και σε ό, τι αφορά την ατζέντα των συνεδρίων, ο κ. Βαρβούνης ανέφερε πως θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή ενός μεγάλου συνεδρίου σε συνεργασία με τον Δήμο, για την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελλαδικό κορμό, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προετοιμασία του διεθνούς συνεδρίου με θέμα την Ελληνική Λαϊκή Τέχνη, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.