Νεες δολοφονιες αδεσποτων ζωων στον Δημο Μαρωνειας Σαπων

Τρία ακόμα σκυλιά νεκρά στην περιοχή του Κρυονερίου

Έκκληση της ομάδας «Αδέσποτα Ξυλαγανής – Μαρώνειας» για τον εντοπισμό των δραστών

 
Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουμε όσο η κουλτούρα της σιωπής συνεχίζεται στην περιοχή μας σε ό,τι αφορά την δολοφονία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την δολοφονία δύο αδέσποτων σκύλων στο λιμάνι του Ιμέρου και ο ή οι δράστες ξαναχτύπησαν αφήνοντας αυτή τη φορά πίσω τους τρία νεκρά σκυλιά.
 
Την καταγγελία έκανε και αυτή τη φορά η σελίδα «Αδέσποτα Ξυλαγανής – Μαρώνειας» ζητώντας πληροφορίες από όσους γνωρίζουν αλλά σιωπούν σχετικά με την ταυτότητα του ή των δραστών. Οι διαχειριστές της σελίδα καταγγέλλουν την οργανωμένη προσπάθεια δολοφονίας των αδέσποτων ζώων που ζουν στην περιοχή και φροντίζουν καθημερινά εθελοντικά μέλη της ομάδας αλλά και μεμονωμένοι ιδιώτες, καθώς τα νεκρά από δηλητηριάσεις ζώα το τελευταίο δίμηνο ξεπερνούν τα δέκα.
 
Με την αφορμή του τελευταίου αυτού περιστατικού ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών στην οποία καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία αδέσποτων σκυλιών, στην περιοχή Κρυονερίου, από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής και βεβαιώνει ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να τιμωρηθούν οι ιθύνοντες.
 
«Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επαναπροώθηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ όπως επισημαίνεται «παράλληλα καταβάλλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο».
 
Οι διαχειριστικές της σελίδας ζητούν από όσους έγιναν μάρτυρες ύποπτης συμπεριφοράς στην περιοχή, έστω και ανώνυμα να έρθει σε επαφή μαζί τους,  δίνοντας μάλιστα αμοιβή 1.000 ευρώ σε όποιον υποδείξει τον δράστη.
 
Να σημειωθεί ότι και για το συγκεκριμένο περιστατικό κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.