Στο ιδιο μηκος κυματος ΔΚΕΠΠΑΚ και συλλογοι

Με μεγάλη συμμετοχή η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυλειτουργικό, για το συντονισμό ενόψει του 2020

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεργαστούν, ώστε να ενισχυθούν τόσο οι δράσεις των Συλλόγων της Ροδόπης, όσο και οι δράσεις της ΔΚΕΠΠΑΚ, συζήτησαν οι δεκάδες εκπρόσωποι τους με την πρόεδρο της κ. Νατάσα Λιβεριάδου, στη συνάντηση στην οποία τους κάλεσε η ίδια στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού στην Κομοτηνή.
 
Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κατέθεσαν ιδέες και προτάσεις, αλλά κυρίως δήλωσαν πρόθυμοι να στηρίξουν και αυτοί τις δραστηριότητες της ΔΚΕΠΠΑΚ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Πάντως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ιδιαίτερη μνεία για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των συλλόγων ώστε να μην υπάρχουν και αλληλοκαλύψεις σε θέματα δράσεων, με την κ. Λιβεριάδου να αναφέρει πως αυτό θα λυθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσβάσιμη από όλους, που σχεδιάζει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Η κ. Λιβεριάδου αρχικά αναφέρθηκε στο τι οφείλουν να κάνουν οι σύλλογοι, μιας και υπήρχαν και νεοσύστατοι, για να καταγραφούν στο πρωτόκολλο της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 
Επίσης εξήγησε πως για όποια στήριξη ζητούν από την Επιχείρηση, θα πρέπει να καταθέτουν εγκαίρως την αίτηση ώστε να περνά από το ΔΣ πριν πραγματοποιηθεί η όποια εκδήλωσή τους, καθώς και ποιες δαπάνες μπορεί να καλύπτει, ενώ τους τόνισε πως για μεγαλύτερα ποσά και δράσεις, θα πρέπει να απευθύνονται στο Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος επίσης χρηματοδοτεί τους συλλόγους για δράσεις τους.
 
Φέτος βέβαια είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό. Η ΔΚΕΠΠΑΚ θα πραγματοποιήσει τις δράσεις που κάνει κάθε χρόνο, όπως και τα Ελευθέρια, όμως οι όποιες προτάσεις των συλλόγων που αφορούν την συγκεκριμένη επέτειο, θα πρέπει να κατευθύνονται πως την επιτροπή που έχει δημιουργήσει ο Δήμος για αυτό το λόγο, και θα αξιολογηθεί η πρότασή τους.
 
Άλλωστε οι εκδηλώσεις θα αφορούν όλη την χρονιά, όχι μόνο τους πρώτους μήνες μέχρι τα Ελευθέρια, και η ΔΚΕΠΠΑΚ δεν αλλάζει τον προγραμματισμό της, παρόλο που όπως είναι φυσικό θα δοθεί περισσότερη έμφαση στα Ελευθέρια, ενισχυτικά με όποιες άλλες δράσεις αποφασίσει ο Δήμος.
 
Τέλος αφού ανέφερε πως η ΔΚΕΠΠΑΚ προσπαθεί να στηρίζει, είτε υλικοτεχνικά είτε με άλλο τρόπο τις δράσεις, έκανε μνεία και στον εθελοντισμό, αναφέροντας πως είναι θετικό όποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθά στις μαζικές δράσεις, που φέρνουν ουσιαστικά όφελος και στην πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.