Ο Ευρωπαιος Επιτροπος Μ. Σχινας υιοθετησε την προταση για εκπαιδευση της Frontex στη Θρακη

Δεσμεύτηκε για προώθηση του αιτήματος στα αρμόδια όργανα της ΕΕ

Την πρόταση του Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη να εκπαιδεύεται μέρος των Ευρωπαίων Αστυνομικών της FRONTEX στις Σχολές Αστυνομίας της Κομοτηνής, της Ξάνθης και του Έβρου υιοθέτησε ο Έλληνας Επίτροπος που ενημέρωσε την Πέμπτη την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
 
Η πρόταση αυτή κατατέθηκε πρώτη φορά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον Βουλευτή Ροδόπης.
 
Την πρόταση υποστήριξε δυναμικά η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στη σημασία της ιδέας του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Ελλάδα αλλά και για την ακριτική περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
 
Να σημειωθεί ότι την πρόταση είχαν θέσει από κοινού Ντόρα Μπακογιάννη και
Ευριπίδης Στυλιανίδης στον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας κ. Hermann προκειμένου να το μεταφέρει και να το υποστηρίξει στην Γερμανική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Σεεχόφερ.
 
Συνομιλώντας και ιδιαιτέρως με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Έλληνας Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση προς την ηγεσία της FRONTEX, ενημερώνοντας για την καταρχήν θετική της αντίδραση, όταν τους ανέφερε το θέμα. Ο Μαργαρίτης Σχινάς ζήτησε από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να κινητοποιήσει αρμοδίως και τον νέο Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Νότη Μηταράκη, ώστε να το θέσει και επισήμως.
 
Θετική είναι η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μίλησε με τον βουλευτή Ροδόπης.
 
Τέλος ενήμερος από την πρώτη στιγμή και θερμός υποστηρικτής της ιδέας είναι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.