Δ.Πετροβιτς:«Σημειο αναφορας της ΠΑΜΘ να γινει η Νικη της Σαμοθρακης»

Η πρόταση αλλαγής συμβόλου της περιφέρειας του Δημήτρη Πέτροβιτς για τον ακριβέστερο προσδιορισμό της ταυτότητας της

Μία πρόταση που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και ενδιαφέρον για συζητήσεις που αφορούν το μέλλον της ΠΑΜΘ, αναμένεται να υποβάλλει στο προσεχές τακτικό Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο κ. Πέτροβιτς θα προτείνει την αντικατάσταση του λογοτύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ με την Νίκη της Σαμοθράκης. Το τρέχον έμβλημα της ΠΑΜΘ είναι ένα ακροκέραμο, όμως ο Αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στον ΠτΘ, εξήγησε γιατί πιστεύει ότι το εμβληματικό άγαλμα μπορεί να προσδιορίσει ακριβέστερα την ταυτότητα της περιφέρειας. Την πρόθεση του αυτή, τη γνωστοποίησε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε ο σύλλογος Σαμοθρακιτών Αλεξανδρούπολης.

«Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι ένας επιταχυντής από το παρελθόν και σηματοδοτεί το μέλλον της περιφέρειας για ανάπτυξη»

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, «η Νίκη της Σαμοθράκης, διαχρονικά αποτελεί ένα σύμβολο που εκτός από τις αξίες και τα ιδανικά που εκπροσωπέι, είναι παγκοσμίως γνωστό. Κατά συνέπεια μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο «brand» για την περιφέρεια μας και να της προσδώσει προστιθέμενη αξία». Ισχυρίστηκε «ότι δεδομένου ότι όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την Νίκη της Σαμοθράκης και τα ιδανικά της, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε αυτό το κύρος του εν λόγω συμβόλου να το κεφαλαιοποιήσουμε και να επενδύσουμε πάνω σε αυτό. Έτσι η Άπτερος Νίκη θα αποτελεί σημείο αναφοράς της περιφέρειας ΑΜΘ». Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ενώπιον των 100 χρόνων ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό, βλέπει την Νίκη της Σαμοθράκης ως «έναν επιταχυντή από το παρελθόν που μπορεί να σηματοδοτήσει το μέλλον της περιφέρειας για ανάπτυξη, για τουριστική προβολή και έλευση περισσότερων επισκεπτών».

«Αργήσαμε να κεφαλαιοποιήσουμε το σύμβολο που προήλθε από τα σπλάχνα της περιφέρειας»

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «το ακροκέραμο δεν εκπροσωπεί με το ίδιο γόητρο και τους ίδιους συμβολισμούς αυτό που θέλουμε να προσδώσουμε στην ταυτότητα της περιφέρειας μας. Ήρθε η ώρα η ΠΑΜΘ να κεφαλαιοποιήσει αυτό το σημαντικό εύρημα, το οποίο προήλθε μέσα από τα σπλάχνα της». Κλείνοντας, ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να αγκαλιάσει αυτήν την πρόταση και να την αξιοποιήσει στον ύψιστο βαθμό που της αναλογεί. Νομίζω ότι ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.