Μια φωτογραφια, πολλες αναμνησεις…

Υπό το βλέμμα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά η νίκη της ΑΕ Κομοτηνής

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής στον Βόρειο Όμιλο της Α2 σε μία έδρα που έχει γράψει την δική της ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως χαρακτηρίζεται ως «Μητρόπολη του ελληνικού βόλεϊ» και αυτό το οφείλει αφενός σε κάποιες γενιές αθλητών και προπονητών που έγραψαν τον δικό τους μύθο και μία όμορφη ιστορία με το τέλος να μην είναι αυτό που θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στο παλιό κλειστό της Ορεστιάδας, στο θρυλικό «κλουβί» η ομάδα του Νίκου Σαμαρά, που έφυγε νεότατος από κοντά μας έχοντας αφήσει ως κληρονομιά τεράστιες επιτυχίες με την φανέλα του ΑΟ Ορεστιάδας και της Εθνικής φυσικά, έγραφε ιστορία σημειώνοντας μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη φτάνοντας ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε δύο περιπτώσεις.

Μπορεί ο τίτλος να μην ήρθε αλλά σίγουρα έμεινε ο σεβασμός για μία ομάδα, μία πόλη, που ήταν κάτι το διαφορετικό για τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως δείχνει άλλωστε και το πανό, το οποίο μεταφέρθηκε από το παλιό στο νέο γήπεδο «Ορεστιάδα σημαίνει καθήκον, πίστη, όνειρο και απέραντη αγάπη».

Έτσι λοιπόν, σε ένα εξαιρετικό φόντο, το οποίο όμως ζυγίζει τόνους η ομάδα του Ηλία Κρεούζη πήρε ένα ακόμα τρίποντο απέναντι, όχι στον ιστορικό ΑΟΟ, που ψάχνει τα πατήματα του αλλά τον Άθλο Ορεστιάδας , που ιδρύθηκε το 2015.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.