Επιτακτικη η αναγκη συνδεσης της Εγνατιας με το Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

«Πίεση» της Περιφέρειας προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας

Την επιτακτική ανάγκη διάνοιξης εξόδου στην Εγνατία οδό, για αμεσότερη και ταχύτερη πρόσβαση στη μεταφορά ασθενών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, έθεσε ως κυρίαρχο αίτημα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωνσταντίνο Κουτσούκο.

Ειδικά για το συγκεκριμένο αίτημα, που αφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ο κ. Κουτσούκος υποσχέθηκε άμεσα να το εξετάσει και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ταυτόχρονα ο κ. Πέτροβιτς έθεσε και το θέμα του υπό κατασκευή σταθμού διοδίων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μεταφερθεί και να λειτουργήσει στο τμήμα μεταξύ Τελωνείου Κήπων και κόμβου Αρδανίου και όχι πλησίον της γέφυρας της Ιτέας, όπως έχει αποφασιστεί. «Η υφιστάμενη επιλογή επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους του Έβρου, τη στιγμή που ο κάθετος άξονας δεν έχει ολοκληρωθεί, και η οικονομία του νομού έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Επιπλέον τέθηκαν ζητήματα παρεμβάσεων που εκκρεμούν επί του κάθετου άξονα στο τμήμα Αρδανίου – Διδυμοτείχου, η ολοκλήρωση και παράδοση σε κυκλοφορία της γέφυρας Ιτέας, καθώς και η επισκευή του οδοστρώματος στο τμήμα ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης – Αρδάνιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κωνσταντίνος Βενετίδης, μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Έβρου και της Εγνατίας ΑΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.