Συνεχιζουν να ειναι προβλημα τα εγκαταλελειμμενα οχηματα στην Κομοτηνη

15 κατέστρεψε το 2019 ο Δήμος Κομοτηνής

Περισσότερα ήταν αυτά που εντοπίστηκαν αλλά μετά την ειδοποίηση μετακινήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους

Συνεχίζουν να εντοπίζουν αρκετά εγκαταλελειμμένα οχήματα οι υπηρεσίες της Κομοτηνής, παρά το γεγονός ότι ήδη πολλά έχουν περισυλλεχθεί και οδηγηθεί προς καταστροφή. Η εμφάνιση άλλωστε «νέων» προς απόσυρση από τις υπηρεσίες οχημάτων συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης.

Ήδη μέσα στο 2020 έχουν τοποθετηθεί ειδοποιητήρια σε οχήματα, ενώ ο Δήμος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Αδαμάντιο Ευτυχιάκο, προχώρησε στην καταστροφή 15 οχημάτων το προηγούμενο έτος παρόλο που ειδοποιητήρια, τοποθετήθηκαν σε περισσότερα οχήματα, όμως όταν ήρθε η ώρα της περισυλλογής, οι ιδιοκτήτες τα είχαν μετακινήσει, όπως άλλωστε έχουν δικαίωμα.

Να θυμίσουμε πως κάθε όχημα που εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους για μεγάλα χρονικά διαστήματα χαρακτηρίζεται ως εγκαταλελειμμένο.

Όταν εντοπιστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, τότε η υπηρεσία τοποθετεί μια ειδοποίηση στο παρμπρίζ, που καλεί τον ιδιοκτήτη να το αποσύρει αμέσως, και αν δεν το κάνει σε 45 ημέρες, θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Κομοτηνής και θα αποσυρθεί.

Ο Δήμος προχωρά σε αυτή την κίνηση και σε αυτοκίνητα με πινακίδες, αλλά σε αυτή την περίπτωση μόνο αν έχει υπάρξει καταγγελία.

Τα οχήματα τα περισυλλέγει εταιρεία, που τα οδηγεί σε περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και τελική διάθεση, παρόλο που δεν συμβαίνει πάντα αυτό.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρθηκε, οι κάτοχοι αφού δουν το ειδοποιητήριο, μετακινούν το όχημα, όμως έχουν υπάρξει και περιπτώσεις, σύμφωνα με τον κ. Ευτυχιάκο, που ιδιοκτήτες, αφού το όχημα έχει περισυλλέγει, μεταβαίνουν στο χώρο που βρίσκεται και το παίρνουν πίσω, πληρώνοντας το ανάλογο πρόστιμο για τη μεταφορά, πολλές φορές επαναφέροντάς το και στην κυκλοφορία.

Πάντως παραμένει γεγονός ότι παρόλο που όταν ο ιδιοκτήτης παραδίδει πινακίδες υπογράφει και υπεύθυνη δήλωση ότι έχει σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο το όχημα, πολλές φορές ο χώρος στην πραγματικότητα είναι δημόσιος, με αποτέλεσμα να πρέπει ο Δήμος να παρέμβει για να το αποσύρει.
 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.