20 τονους κενων συσκευασιων φυτοφαρμακων θα συγκεντρωσει φετος ο Δημος Κομοτηνης

Φιλοδοξεί ότι θα μπορέσει να συγκεντρώσει ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από τα κοντέινερ που διαθέτει για αυτό το σκοπό

Να αυξήσει τον αριθμό των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που παραδίδει για ανακύκλωση φιλοδοξεί το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής, το οποίο συνεχίζει να συγκεντρώνει τις συσκευασίες της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει κοντέινερ συλλογής συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε κάθε οικισμό τα οποία παραλαμβάνει με ειδικό όχημα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε αυτά προηγουμένως οι αγρότες, αφού χρησιμοποιήσουν το φυτοφάρμακο, υποχρεούνται, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας να ξεπλένουν τουλάχιστον τρείς φορές τη συσκευασία, μέχρι τα νερά ξεπλύματος να είναι καθαρά, και να τα τοποθετούν στο ειδικό κοντέινερ.

Μέχρι τώρα ο Δήμος συγκέντρωνε περίπου 5 τόνους τον χρόνο, όμως όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Αδαμάντιος Ευτυχιάκος, ελπίζουν πλέον να αρχίσουν να συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες, βοηθώντας και την ανακύκλωση των συσκευασιών, φτάνοντας στους 20 τόνους ετήσια.

Η υπηρεσία συγκεντρώνει τις κενές συσκευασίες από τα ειδικά κοντέινερ που υπάρχουν στην περιοχή,  βοηθώντας τόσο στην ανακύκλωση των πλαστικών όσο και στην προστασία των αγροτικών περιοχών.

Για αυτό και προχωρούν σε αυτή την κίνηση εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να υπάρχει μια σωστή διαχείριση αυτών των συσκευασιών.

Να σημειωθεί πως αφού τα κοντέινερ δοθούν στην εταιρεία, γίνεται φόρτωση των κενών συσκευασιών με τα χέρια από προσωπικό της εταιρείας τηρουμένων των κανόνων ασφάλειας και υγείας εργαζομένων σε ειδικούς μεγασάκους κατάλληλους για κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων τοποθετημένους σε παλέτες που φορτώνονται σε κλειστό φορτηγό.

Με την παραλαβή των συσκευασιών, χορηγείται Πιστοποιητικό Παραλαβής από την ανάδοχη εταιρεία με το οποίο, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, η εταιρεία καθίσταται κύρια και υπόχρεη φορέας διαχείρισης για την περαιτέρω επεξεργασία και διάθεσή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.