Θα αξιοποιησει την ευκαιρια για Ξενια ο Δημος Κομοτηνης;

Της Έκδοσης

Το πρόσφατο συμβάν στο Ξενία, ανέδειξε για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι το πάλαι ποτέ κραταιό ξενοδοχείο, ρημάζει τα τελευταία χρόνια, αφημένο στην τύχη του, χωρίς ενδιαφερόμενους να το αξιοποιήσουν, τουλάχιστον καθ’ όσο η ΕΤΑΔ, στην οποία πέρασε μέσω ΤΑΙΠΕΔ, το έχει προς διάθεση.
 
Βέβαια η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, είχε ζητήσει το χώρο για να τον αξιοποιήσει ως σχολική μονάδα, ανακουφίζοντας ένα από τα προβλήματα της πόλης, όμως η απάντηση, τότε, προϋπόθετε να βγει προς πώληση το ακίνητο, και αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον, τότε να συζητήσουν ξανά το θέμα.
 
Το Ξενία Κομοτηνής βγήκε (περίπου) σε δημοπρασία, όμως όπως φαίνεται δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα, και συνεχίζει να ρημάζει, παρόλο που μπορεί να υπάρχει ελπίδα στο τέλος του τούνελ.
 
Και αυτό γιατί ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, σε πρόσφατη συνάντησή τους, έθεσε στη διοίκηση της ΕΤΑΔ το ζήτημα της αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην κυριότητά της, με δεδομένο ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και ζήτησε να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και στον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου στους δήμους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.
 
Αν υπάρχει κάποιος χώρος που ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή, και την χρήση που μπορεί να έχει, αυτός είναι το Ξενία Κομοτηνής. Ας ελπίσουμε πως η παραίνεση του Υφυπουργού δεν αποτελεί κενό λόγο, και πως θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα, γιατί αν κρίνουμε και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ζήτημα της πυρκαγιάς, το ξενοδοχείο δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα σε αυτή την κατάσταση, πριν απαξιωθεί πλήρως…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.