Πολιτιστικες εκδηλωσεις: Προσφορα vs ζητηση

Απαρατήρητα

Οι δύο πρώτοι μήνες κάθε νέου έτους, σε επίπεδο πολιτιστικών γεγονότων είναι αφιερωμένοι σχεδόν εξ ολοκλήρου σε πίτες…σε εκδηλώσεις κοπής βασιλοπιτών για να είμαστε ακριβείς που αποτελούν παράδοση και μάλιστα με αμείωτο ενδιαφέρον και κατ’ επέκταση συμμετοχή από τον κόσμο.

Η έναρξη δε του νέου έτους και το χρονικό διάστημα που απαιτείται ούτως ώστε να ξαναβρούμε τα «πατήματά» μας από το μικρό μεν ικανό δε να ξεσυνηθίσουμε διάστημα των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και κυρίως από την οικονομική επιβάρυνση που αυτές φέρνουν στα πορτοφόλια όλων μας, λειτουργεί ανασταλτικά και για την διοργάνωση λοιπών εκδηλώσεων. Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε μία βιβλιόφιλη πόλη όπως η Κομοτηνή ακόμα και οι βιβλιοπαρουσιάσεις του Ιανουαρίου ήταν ελάχιστες, με αυξητικές τάσεις όσο οδεύουμε προς τον Φλεβάρη.

Η πρακτική αυτή βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εκδηλώσεις πολιτισμού, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από το ότι οι θέσεις για τις παραστάσεις «ΑΙΑΣ» του Σοφοκλή που ανεβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής την επόμενη εβδομάδα αλλά και για την επίσης θεατρική παράσταση «Ο Κήπος» που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κύτταρο εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα.
Η ζήτηση λοιπόν κατά κοινή ομολογία υπάρχει, στην προσφορά υπολειπόμαστε, και δη στην ντόπια, την ώρα που βεβαίως το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό ανθεί. Και για να εξηγούμαστε αναφερόμαστε στις δυνατότητες που υπάρχουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές, βλέπε Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, που αναξιοποίητες παραμένουν.

Απουσία δε προγράμματος δράσεων, όπως θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουμε στα χέρια μας, αναξιοποίητες θα παραμείνουν τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, με τις ελπίδες μας να επαφίενται πλέον στις «ξενόφερτες» παραγωγές, που διόλου βεβαίως δεν μηδενίζουμε, τουναντίον «αγκαλιάζουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.