Χ.Τοψιδης: «Η Θρακη και ο Εβρος ειναι η αρχη, και οχι το τελος της Ελλαδας»

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Επιμελητήριο Έβρου - Οι φετινές βραβεύσεις επιχειρήσεων και προσπαθειών που ξεχώρισαν

 Σε εξαιρετικό κλίμα, με την παρουσία αξιότιμων προσκεκλημένων  πραγματοποιήθηκε εχθές  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020  του Επιμελητηρίου Έβρου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε ο απολογισμός 2019 του Επιμελητηρίου Έβρου και οι στόχοι που θα τεθούν για την νέα θητεία  του 2020.
 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο το Επιμελητήριο Έβρου επιβράβευσε την προσπάθεια και τις επιτυχίες τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες αρίστευσαν κατά το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου & Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ  κ. Χριστόδουλος Τοψίδης έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Θράκη και ο Έβρος είναι η αρχή, και όχι το τέλος της Ελλάδας για αυτό και η ανάκαμψη της χώρας θα ξεκινήσει από τους Εβρίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τοψίδης έκανε ειδική μνεία στον κ. Θανάση Μπέλλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από την ζωή λίγες ημέρες πριν.

Ο κ. Τοψίδης έκανε λόγο για έναν «μάχιμο επιχειρηματία που στάθηκε στο πλευρό των επαγγελματιών με συνεχείς και αδιάκοπους αγώνες, με ανιδιοτέλεια, και αέναη διάθεση για προσφορά που θα μείνουν χαραγμένη στη μνήμη μας και θα αποτελέσουν λαμπρό οδηγό και παράδειγμα για τους συνεχιστές του», ενώ στην μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Βρισκόμαστε λοιπόν χρονικά σε ένα σταυροδρόμι. Όπου θα αποδειχθεί, αν οι προσπάθειες και οι θυσίες της επιχειρηματικής κοινότητας θα ευοδωθούν και θα πιάσουν τόπο, αν τελικά μάθαμε κάτι από τα διδάγματα των προηγουμένων ετών» τόνισε ο ίδιος κάνοντας έναν απολογισμό των προηγούμενων ετών, για να υπογραμμίσει πως για την εκκίνηση ενός νέου κύκλου δημιουργίας απαιτούνται προϋποθέσεις, όπως η έμπρακτη στήριξη της πολιτείας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, προς τις νέες και τους νέους που μπορούν και πρέπει να ωθούν την ανάπτυξη με τις ιδέες τους μέσα από το επιχειρείν, ώστε αυτό να λειτουργήσει υπέρ της οικονομίας, η στήριξη της αγροτικής και της γυναικείας επιχειρηματικότητας κ.α.

Μάλιστα ως προς το δεύτερο ανακοίνωσε την απόφαση της διοίκησης του επιμελητηρίου να συστήσει «Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», για την έμπρακτη στήριξη τους, η οποία θα αναπτύξει ειδικότερες δράσεις που θα αποσκοπούν  στην προώθηση ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο, είτε ως επαγγελματίες και επιχειρηματίες, είτε ως εργαζόμενες σε επιχειρήσεις και περαιτέρω θα ενισχύσει τη δικτύωση με επιχειρηματίες της χώρας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής της «αναπτυξιακής νοοτροπίας» που μας διέπει, τονίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου προτύπου «που θα στηρίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα, που λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η οποία μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να δημιουργήσει αξία και πλούτο, άρα απασχόληση και ευημερία».

«Το Κράτος μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά, απελευθερώνοντας την επιχειρηματικότητα από κάθε μορφής αντικίνητρα και δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις που είναι η ισχυρότερη ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιστροφή στην ανάπτυξη» συνέχισε παρουσιάζοντας τις κεντρικές θέσεις του Επιμελητηρίου που έχουν ως εξής:

  • Βελτίωση φορολογικού περιβάλλοντος, με σταθερό φορολογικό σύστημα, απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και υιοθέτηση χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών.
  • Αξιοποίηση ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας με κίνητρα για την επένδυση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.
  • Αντιμετώπιση πολυνομίας και κακονομίας, με ουσιαστικό νομοθετικό προγραμματισμό.

Κλείνοντας ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης, για να υπογραμμίσει πως «με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων, θα πρέπει να γίνει σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Θράκη και ο Έβρος είναι η αρχή και όχι το τέλος της Ελλάδας, γι’ αυτό και η ανάκαμψη της χώρας θα ξεκινήσει από τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες, από την αξιοποίηση των ανεκτίμητων θησαυρών που βρίσκονται σ’ αυτή τη γη. Ας στρέψουν, λοιπόν, επιτέλους το βλέμμα τους και ας δώσουν όλοι την πρέπουσα σημασία στην ευαίσθητη αλλά και γεωστρατηγικά πολυτιμότερη περιοχή της Ελλάδας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική χρονιά με ευημερία για την επιχειρηματική κοινότητα της ΠΕ Έβρου γεμάτη υγεία και ευτυχία.

Βραβείο Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας Νέων στο 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  όπως κάθε χρόνο το Επιμελητήριο Έβρου επιβράβευσε την προσπάθεια και τις επιτυχίες τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες αρίστευσαν κατά το προηγούμενο έτος. Αναλυτικά οι βραβεύσεις έχουν ως εξής:

  • Βραβείο Οικογενειακής Επιχείρησης/ Διαδοχής: Εμποροβιομηχανοτεχνική Εγνατία ΑΕ.
  • Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας και Εξαγωγικής Δραστηριότητας: Εβρίτικα Κελλάρια Α.Ε.
  • Βραβείο Δικτύωσης / Συνεργατικότητας: Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ακρίτας Π.Ε.
  • Βραβείο Αναπτυσσόμενης Επιχείρησης: Βιοτεχνία Μεταλλικών Κατασκευών Έβρου Α.Ε.
  • Βραβείο Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Συνεργειών: Συνεταιρισμός Παντοπωλών Αλέξανδρος  (ΠΕΡ. ΕΥΘ. ΠΕ)
  • Βραβείο Ανάδειξης της Γεωγραφικής Προέλευσης του Προϊόντος: Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης Ι.Κ.Ε.
  • Βραβείο Κοινωνικής Υπευθυνότητα: Δημόκριτος Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Α.Ε.
  • Βραβείο Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας Νέων: 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης για την μαθητική εικονική επιχείρηση “Save On Sight”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.