Πεδιο διαδικτυακης διαμαχης η αναδειξη του βυζαντινου τειχους

Απαρατήρητα

Πεδίο αντικρουόμενων απόψεων έγινε η ανάδειξη του «θαμμένου» κομματιού του βυζαντινού τείχους που βρίσκεται κάτω από την άσφαλτο του δρόμου επί της οδού Σοφούλη, το οποίο ήρθε στο φώς έπειτα από  εκτέλεση εργασιών στο σημείο.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική ανακοίνωση του γεγονότος, αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας διαδικτυακής διαμάχης, με τους μεν σχολιαστές να υποστηρίζουν την ανάγκη πραγματοποίησης ανασκαφών και την παράλληλη ανάδειξη του μείζονος πολιτιστικής αξίας τείχους και τους δε να εκφράζουν παράπονα σχετικά  την κυκλοφοριακή σύγχυση που έχει προκαλέσει το  κλείσιμο του δρόμου.

Αδιαμφισβήτητα, η συντήρηση και ανάδειξη μνημείων πρέπει να αποτελεί προεξάρχουσα μέριμνα όλων των εμπλεκομένων και μεταξύ άλλων συνδιαμορφώνει την πολιτιστική του ταυτότητα.

Από την άλλη πλευρά, η οδική κυκλοφορία της πόλης μας, αποδεικνύεται επανειλημμένα προβληματική. Κατ’ επέκταση η σωρεία παραπόνων, είναι απολύτως κατανοητή.

Σε μια πόλη όμως που ακόμα αναζητά το brand name της, θαρρούμε πως η ανάδειξη των πάσης φύσεων σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σίγουρα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.