Τον Φεβρουαριο αναμενεται να ξεκινησουν τη λειτουργια τους οι Στεγες Διαβιωσης

Μουσικό εργαστήρι για άτομα με νοητική υστέρηση θα υλοποιήσει ο Σύλλογος «Άγιοι Θεόδωροι»

Μια χρονιά με ακόμα περισσότερες δραστηριότητες ελπίζουν να είναι το 2020 τα μέλη του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» που πραγματοποίησαν την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.
 
Μέλη, φίλοι και στελέχη του συλλόγου συγκεντρώθηκαν όπως κάνουν κάθε έτος, κάνοντας τον απολογισμό μιας γεμάτης χρονιάς και σχέδια για το μέλλον, το οποίο μετά από πολλά χρόνια κόπων, προδιαγράφεται λαμπρό. Σε αυτό στάθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νατάσα Λιβεριάδου, σημειώνοντας πως «είναι η πρώτη χρονιά, στα 35 χρόνια που είμαι στο σύλλογο, που δεν θα παρακαλέσω για κάτι το οποίο επιθυμούμε να γίνει».
 

Και αυτό γιατί τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα πηγαίνουν καλά, και έχουν φτάσει σε ένα σημείο που μπορούν να πουν ότι τα κατάφεραν. «Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, πολλά που αφορούν την καλυτέρευση της ζωής των παιδιών, και θα γίνει» ανέφερε η κ. Λιβεριάδου, που ευχαρίστησε όλο τον κόσμο της Ροδόπης για την στήριξή του.
 
Άλλωστε μέχρι το 2010, που τους δόθηκε το οικόπεδο από το κράτος, δεν είχαν επιχορηγηθεί ποτέ από αυτό, και συνέχισαν να υπάρχουν ως σύλλογος από τις δωρεές των ιδιωτών και των ανθρώπων τους. «Δόξα τω Θεώ επιβιώσαμε και μπορούμε πλέον να απασχολούμε τα παιδιά μας σε καθημερινή βάση, στο δικό μας χώρο» ανέφερε, «σε υπέροχες συνθήκες, τόσο κτιριακές όσο και με επιστήμονες που μας φροντίζουν».
 

Η μεγάλη στιγμή του 2019 για το σύλλογο ήταν τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους τον Φεβρουάριο, με προσωπικό που θα προσληφθεί ώστε να λειτουργούν σε 24ωρη βάση. «Πρέπει να είναι όλα καλά μελετημένα, δεν είναι μόνο θέμα των επιλογών, αλλά και πώς θα είναι ασφαλείς αυτοί που θα μένουν για το υπόλοιπο της ζωής τους» ανέφερε.
 
Φυσικά κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία της η στέγη διημέρευσης, που έχει 47 παιδιά με ημερήσια δραστηριοποίηση σε δύο βάρδιες, πρωί – απόγευμα, με σίτιση, μουσικοθεραπεία, γυμναστική από διάφορους επιστήμονες.
 

Τέλος η κ. Λιβεριάδου αναφέρθηκε στην νέα δράση που θα κάνει ο Σύλλογος με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Μποδοσάκη, μιας και, να υπενθυμίσουμε, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 26 επιλεχθείσες δράσεις της πρώτης πρόσκλησης του Ιδρύματος που αφορά στην  «Ενδυνάμωση Ευπαθών Ομάδων», που θα λάβουν επιχορήγηση έως 300.000 ευρώ, με τον σύλλογο να υλοποιεί μουσικό εργαστήρι για άτομα με νοητική υστέρηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.