Περαιτερω ενισχυση των παιδικων σταθμων του Δημου και το 2020 απο το ΚΕΜΕΑ

Ήρθαν πιο κοντά τα μέλη του Κέντρου, κόβοντας τη βασιλόπιτά τους

Την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, αλλά και να κάνουν σχέδια για μια χρονιά γεμάτη από προσφορά στο συνάνθρωπο, είχαν οι εργαζόμενοι του «Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» (ΚΕΜΕΑ) κατά την ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου.
 
Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως το Κέντρο περικλείει τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, τα ΚΑΠΗ και τα Κέντρα Κοινότητας.
 

«Ο Δήμος Κομοτηνής δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική, και αυτό έχουν δείξει τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή Δημοτική αρχή» τόνισε, έχοντας την εμπειρία των χρόνων της κρίσης.
 
Άλλωστε και ο ίδιος ήταν συντελεστής σε αυτές τις δομές, μέσω του ΚΕΜΕΑ ή την Αντιδημαρχία Κοινωνικών θεμάτων.
 
Σε αυτή την περίοδο λοιπόν έχουν διπλασιαστεί τα κονδύλια που διατίθενται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου είναι από τους καλύτερους, ίσως και στη χώρα.
 

«Έχουμε χαμηλά δίδακτρα, χρησιμοποιούμε και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που αποφέρουν πόρους που μένουν στην Κομοτηνή, ενισχύοντας τον κρεοπώλη, τον παντοπώλη και όλους όσους συντελούν στην ενίσχυση των παιδικών σταθμών», ανέφερε ο κ. Σωτηρακόπουλος.
 
Όμως πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, και έτσι σκοπός της διοίκησης του ΚΕΜΕΑ είναι να ενισχύσει τις δομές με συντήρηση και βελτίωση των κτιρίων. «Χαίρομαι που οι δημότες ανησυχούν στην αρχή της χρονιάς να πάρουμε τα παιδιά τους, και τους λέω ότι πάντα θα έχουμε την ικανότητα και την πληρότητα να απορροφήσουμε όλα τα παιδιά της πόλης» σημείωσε.
 

Εκεί που υπάρχει υστέρηση, είναι τα βρεφικά τμήματα για αυτό και θα προσθέσουν άλλα 2 στα 5 που υφίστανται από τη νέα σχολική χρονιά, ώστε να καταφέρουν να απορροφήσουν όλα τα βρέφη για τα οποία κάνουν αιτήσεις οι γονείς.
 
Ειδική μνεία έκανε ο κ. Σωτηρακόπουλος σε αυτό που ονομάζει το «ΚΕΠ των φτωχών» το Κέντρο Κοινότητας, στο οποίο τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα, ώστε να το γνωρίσει ο κόσμος, γιατί το έχει ανάγκη. «Δεν είναι απλή αλληλεγγύη, είναι κάτι παραπάνω, να ξέρει ο συμπολίτης με κάποια ανάγκη που θα απευθυνθεί, ώστε να του δοθεί η ανάλογη βοήθεια» ανέφερε, μιας και η κοινωνική πολιτική του κράτους εφαρμόζεται από αυτό το Κέντρο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.