Βραβευσαν 10 μητερες που γεννησαν το 4ο παιδι τους οι Πολυτεκνοι της Κομοτηνης

Το έργο των πολύτεκνων οικογενειών αναδείχθηκε κατά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας τους

Το έργο και τη αξία των πολυτέκνων οικογενειών, ανέδειξε για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης, που το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγίας Σοφίας.
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χορηγήθηκαν στα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που αρίστευσαν το προηγούμενο σχολικό έτος καθώς και στα παιδιά που εισήλθαν σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έπαινοι και χρηματικά βραβεία από τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευλόγησε και την βασιλόπιτα του συλλόγου, ενώ βραβεύθηκαν και μητέρες που γέννησαν το 4ο τέκνο τους.
 
Κατά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά των πολυτέκνων στην κοινωνία, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ενώ ανέφερε πλήθος παραδειγμάτων μέσα από τα οποία διαφαίνεται η ευλογία του Θεού ιδιαίτερα στις οικογένειες των πολυτέκνων και δήλωσε  την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στο έργο του Συλλόγου και στα δίκαια αιτήματά του.
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελική Τσουκάτου έκανε ένα μικρό απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, σκοπός του οποίου είναι η στήριξη και η επίτευξη καλύτερων όρων διαβίωσης για τα μέλη του.
 
Μέσα σε λίγο καιρό κατάφεραν να αυξήσουν τα μέλη τους, με 10 νέες μητέρες φέτος, δημιούργησαν τράπεζα αίματος μέσα από τη δράση της εθελοντικής τους αιμοδοσίας, ενώ έφτιαξαν και βεστιάριο με είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και είδη μπεμπέ για να βοηθήσουν τα μέλη τους.
 

Επίσης συμμετείχαν στην επαναφορά της λίστας του 2010 για τους αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, ενώ πραγματοποίησαν επαφές με τον νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη για τη συμβολή του Δήμου στις εκδηλώσεις, τη μείωση ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη αλλά και τη διανομή τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
 
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο Σύλλογος εξασφάλισε εκπτώσεις και προσφορές από γιατρούς, φροντιστήρια και εμπορικά καταστήματα της πόλης, σημείωσε η κ. Τσουκάτου, ενώ προσπαθούν σε συνεργασία με την ανώτατη Συνομοσπονδία τους να επαναφέρουν προνόμια που καταργήθηκαν τα χρόνια των μνημονίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.