Ικανοποιηση του Αντιπεριφερειαρχη Αγροτικης Οικονομιας της ΠΑΜΘ για την αυξηση χρηματοδοτησης στα Σχεδια Βελτιωσης

«Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό και καθοδικό πολιτικό δρόμο» απαντά στην κριτική της Περιφερειακής Σύνθεσης

«Για τη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα» ξεκαθαρίζει σε γραπτή του δήλωση ο αντιπεριφέρειας αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής ΑΜΘ κ. Γιώργος Ζιμπίδης, με αφορμή την πρόσφατη αύξηση κονδυλίων στην περιφέρεια ΑΜΘ για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης.
 
Ο κ. Ζιμπίδης καταθέτει την ικανοποίηση του για την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει τη συνολική χρηματοδότηση των Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης στην Περιφέρειά μας κατά 46,5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη χρηματοδότηση για τους αγρότες μας από τα 28.824.929 ευρώ, που είχαν κατανεμηθεί αρχικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα 75.416.691 ευρώ.
 
«Με την αύξηση αυτή η Περιφέρειά μας πήρε τα περισσότερα χρήματα μετά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας» εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας τονίζοντας ότι «για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν όλα τα Επενδυτικά Σχέδια Βελτίωσης που υποβλήθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Υπουργείο θα έπρεπε να εγκρίνει μόνο για την Περιφέρειά μας ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ¼ των συνολικών πόρων που διατέθηκαν και για τις 13 Περιφέρειες. Κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 12 Περιφέρειες θα έπρεπε να μοιραστούν τα ¾ των κονδυλίων».
 
Απαντώντας δε στις μομφές της Περιφερειακής Σύνθεσης για ανεπαρκείς ενέργειες της διοίκησης της περιφέρειας ο κ. Ζιμπίδης υπογραμμίζει πως «η προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι να μηδενίσουν το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι φανερή αλλά μάταιη. Γιατί πολύ απλά οι πολίτες της διαπιστώνουν ποια είναι η αλήθεια στην πράξη».
 
«Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό και καθοδικό πολιτικό δρόμο. Γιατί να το κάνουμε άλλωστε;» ξεκαθαρίζει ο ίδιος για να δεσμευτεί πως «εμείς συνεχίζουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά την υλοποίηση του έργου μας. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται με σκοπό να μπορέσουμε να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις».
 
Κλείνοντας ο κ. Ζιμπίδης δεν παραλείπει να εκφράσει θερμές ευχαριστίες «σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και της Επιτελικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας για την προσπάθεια που κάνουν με στόχο την έγκαιρη κι έγκυρη ολοκλήρωση των εργασιών ένταξης και υλοποίησης των προγραμμάτων του ΠΑΑ 2014-2020».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.