Καγκελα παντου

Της Δώρας Σελλά

Περίπτωση πολυϊδιοκτησίας στην οποία εμπλέκονται η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ, καταγγελία του Ολυμπιακού για το ζήτημα, πόρισμα της ΕΕΑ που μπορεί να επιφέρει υποβιβασμό για τις δύο εμπλεκόμενες ΠΑΕ, πανικόβλητη και απίστευτης προχειρότητας νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. με την οποία επιχειρείται να μετατραπεί η ποινή του υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών, οι μεγαλοεπιχειρηματίες ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού,  Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, απειλούν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο. Κάπως έτσι το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου από τοξικό που ήταν μέχρι πριν από δύο μέρες τείνει να γίνει επικινδυνο για τη χώρα. 

Η μουσική επένδυση όλων αυτών των τραγελαφικών δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το κομμάτι που έγραψε και τραγούδησε ο Τζίμης Πανούσης το 1986:

«Κάγκελα παντού
και τα μυαλά στα κάγκελα
του αόρατου εχθρού.
Βούλγαροι, Βούλγαροι,
χανούμισσες, βαζέλες
όλο το έθνος προσκυνάει
σώβρακα και φανέλες».

ΥΓ. Το αιώνιο, και φυσικά αναπάντητο, ερώτημα: πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου ή ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής;
ΥΓ.1 Η μπάλα είναι πόρνη, είχε πει μια μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου, ο Ίβιτσα Όσιμ. Είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα σκέφτονται και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα σοβαρή κρίση από κει που δεν το περίμεναν…

Πηγή: efsyn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.