Πιστοι στην παραδοση οι Κρητες της Ροδοπης

Συνεχίζει να κρατά ψηλά την Κρητική παράδοση και τα έθιμα ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης»

Γεμάτη γεύσεις, αρώματα και μουσικές της Κρήτης ήταν η εκδήλωση κοπής πίτας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου.
 

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου έδωσαν το παρών σε μια εκδήλωση που τους έφερε για ακόμα μια φορά πιο κοντά.
 
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε, ευχόμενος καλή χρονιά, ευτυχισμένο και δημιουργικό και όσο το δυνατόν λιγότερο προβληματικό το 2020, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Γιαννακάκης.
 

«Η κοπή της φετινής βασιλόπιτας ήταν η αφορμή και ο πολιτισμός ήταν η αιτία να βρεθούμε όλα μαζί εδώ. Σας καλώ να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητά μας και τα προβλήματα και να περάσουμε να όμορφο μεσημέρι διασκεδάζοντας» σημείωσε.
 

Ο Σύλλογος το 2019, πέρα από τις δικές του εκδηλώσεις συμμετείχε σε όλα τα καλέσματα της ΔΚΕΠΠΑΚ και των υπολοίπων φορέων με τα χορευτικά τους τμήματα, τα οποία όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.
 
Ο κ. Γιαννακάκης, αφού δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να δίνουν το παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της Ροδόπης, αναφέρθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα στέγης που ταλαιπωρεί τον Σύλλογο στα 42 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του.
 

«Πιστέψαμε πέρσι ότι θα είχαμε αίσιο τέλος μετά από την υπόσχεση που λάβαμε από τον αποχωρήσαντα δήμαρχο. Προφανώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, ελπίζουμε να μην μας ξεχάσει ο τωρινός δήμαρχος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.