«Οχι» απο το Δημοτικο Συμβουλιο Ιασμου στο δημοψηφισμα για τη ΔΕΥΑΔΙ

«Η αντιπολίτευση φοβήθηκε τη λαϊκή ετυμηγορία» τονίζει ο Ο. Μουμίν

Απέρριψε την πρόταση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν για δημοψήφισμα που θα αφορά στην ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ιάσμου η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στον Ίασμο.
 
Την πρόταση του Δημάρχου στήριξαν μόνο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει πλην ενός συμβούλου που ψήφισε παρών.
 
Η καταψήφιση της πρότασης προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος τόνισε πως «σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πέρασαν στην ιστορία ως η αντιπολίτευση που φοβήθηκε την λαϊκή ετυμηγορία, την κρίση των συνδημοτών μας»
 
Το θέμα του δημοψηφίσματος εισήγαγε ο ίδιος ο Δήμαρχος, που τόνισε πως αναλύθηκαν ήδη οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να συσταθεί η ΔΕΥΑΔΙ. «Όμως επειδή η πλειοψηφία ήταν οριακή, και με δεδομένο ότι σε μείζονα ζητήματα η αντιπολίτευση βάζει τρικλοποδιά στη διοίκηση, ο μοναδικός δρόμος για την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ είναι κυρίαρχα και αποφασιστικά ο λαός, οι δημότες του Ιάσμου» σημείωσε.
 
Εξέφρασε δε την ελπίδα πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν θα φοβηθούν την προσφυγή στους ίδιους τους δημότες, σε μια γιορτή της δημοκρατίας ώστε να αποφανθούν οι δημότες για ένα τόσο μείζον ζήτημα.
 

Αρνητική η αντιπολίτευση


 
Η αντιπολίτευση, όπως είχε κάνει και στην καταψήφιση της πρότασης για την ΔΕΥΑΔΙ πριν από μία εβδομάδα, εξέφρασε εκ νέου επιφυλάξεις για την ίδρυση της εταιρείας, μη πειθόμενη από τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου πως το κόστος δεν θα ανέβει για τους δημότες, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα του κόστους του ίδιου του Δημοψηφίσματος, εκφράζοντας και επιφυλάξεις για την ανάγκη διεξαγωγής του.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης» κ. Κυριάκος Αμούτζας μίλησε για αδυναμίες στην οικονομοτεχνική μελέτη, εκφράζοντας την άποψη πως δεν είναι απαραίτητη η ίδρυση της επιχείρησης, γιατί ό,τι κάνει αυτή μπορεί να το κάνει ο Δήμος.
 
Μίλησε δε για πυροτέχνημα του Δημάρχου, και ζήτησε να γίνει μια νέα μελέτη, με όλα τα στοιχεία, ώστε να συζητήσουν ξανά για το θέμα της ίδρυσης της ΔΕΥΑΔΙ, ενώ μίλησε για προσπάθεια να διχαστεί ο κόσμος του Ιάσμου. Για αυτό και η παράταξή του καταψήφισε την πρόταση για δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως δεν φοβούνται το λαό, αλλά δεν θέλουν να παίζουν με τον κόσμο.
 
Την άποψη ότι η άμεση προσφυγή στο δημοψήφισμα δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται το συμβούλιο, και θα χρησιμοποιεί την προσφυγή σε αυτό κάθε φορά που αντιτίθεται στις προτάσεις του, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» κ. Ισμέτ Καδή, που σημείωσε πως αν δεν υπάρξουν αυξήσεις στο πάγιο ή άλλα έσοδα, θα δημιουργηθεί μια επιχείρηση που δεν θα είναι βιώσιμη.
 
«Δεν φοβόμαστε τη λαϊκή βούληση, αλλά είμαστε αρνητικοί, έχουμε εξηγήσει τους λόγους, και είναι ξεκάθαρη η θέση μας» σημείωσε.
 
Τέλος ο δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Σπορίκης σημείωσε πως η επιχειρηματολογία για την ίδρυση ή μη έγινε από την προηγούμενη εβδομάδα, και στη συνεδρίαση της Τρίτης επαναλήφθηκαν αυτά τα δημοψηφίσματα, και όχι κάποιο επιχείρημα για την πρόταση δημοψηφίσματος, την οποία και καταψήφισε ως μη αναγκαία.
 
Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Μουμίν δήλωσε πως σύσσωμες οι παρατάξεις, περνούν στην ιστορία ως παρατάξεις που φοβήθηκαν τη λαϊκή ετυμηγορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.