Απολογισμο αλλα και προετοιμασια για την επομενη προγραμματικη περιοδο στην Περιφερεια ΑΜΘ εκανε απο την Κομοτηνη η Λινα Μενδωνη

Διευρυμένη σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του πολιτισμού παρουσία και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και «φόντο» την συνέχεια της ΟΧΕ πολιτισμού της ΠΑΜΘ

Την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου της είχε κατά την παρουσία της στην περιοχή η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία σε συνέχεια της επίσκεψής της στην Μαρώνεια, συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, βρέθηκε στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στην περιοχή.

Πριν την άφιξή της στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ η κ. Μενδώνη συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και την εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, επισκέφθηκε και το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
Την υπουργό Πολιτισμού καλωσόρισε στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έκανε λόγο για τον «κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση» εξηγώντας πως σκοπός της σύσκεψης ήταν η παρακολούθηση της πορείας όλων των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το
Υπηρεσιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας στο πλαίσιο των προγραμματικών συμβάσεων της με το Υπουργείο, και αφορούν την συντήρηση και την ανάδειξη πολιτιστικών έργων και χώρων στη διαδρομή της Αρχαίας Εγνατίας Οδού καθώς και η ανάδειξη νέων έργων που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και να προστεθούν στην πολιτιστική αυτή διαδρομή κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Παίρνοντας τον λόγο η υπουργός Πολιτισμού απευθύνθηκε με θερμότατα λόγια προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τονίζοντας πως τόσο από την θέση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης όσο και από την θέση πλέον του Περιφερειάρχη ΑΜΘ βοηθά με καταλυτικό τρόπο στην συντήρηση, την προστασία και ανάδειξη του μνημειακού αποθέματος της Μακεδονίας και της Θράκης, υπογραμμίζοντας πως η ΠΑΜΘ είναι η Περιφέρεια που έχει διαθέσει τους περισσότερους πόρους στον τομέα του πολιτισμού.

Η ίδια συνεχάρη τον κ. Μέτιο και για τις προτάσεις που η Περιφέρεια έχει καταθέσει για τον σύγχρονο πολιτισμό και τη δημιουργία, επισημαίνοντας πως «από την στιγμή που θα τις συνδυάσουμε με την πολιτιστική ανάπτυξη και κληρονομιά, το αποτέλεσμα για την περιοχή μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Προτεραιότητα κατ’ εντολήν πρωθυπουργού οι πολιτιστικές διαδρομές Μακεδονίας και Θράκης

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Μαρώνεια η κ. Μενδώνη, μίλησε για ένα εξαιρετικά πλούσιο και πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα και μοναδικό περιβάλλον της Θράκης το οποίο εφόσον συνδυαστεί με την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη θα αποφέρει μοναδικούς καρπούς. «Μην ξεχνάμε ότι η Θράκη έχει τεράστια άυλη πολιτιστική κληρονομιά που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας» επεσήμανε για να τονίσει πως οι πολιτιστικές διαδρομές της Θράκης και της Μακεδονίας είναι μια από τις προτεραιότητες τις οποίες έχει θέσει για το Υπουργείο Πολιτισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας καταληκτικά την ιδιαίτερη χαρά της που η προετοιμασία και η παρακολούθηση των έργων της Θράκης, ξεκινά από τη Μαρώνεια. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.