Το Ρωσικο Προξενειο Θεσσαλονικης εκανε σταση στην Κομοτηνη

«Μεταφέρθηκε» στην πόλη μας για να διευθετήσει υποθέσεις κατοίκων της περιοχής

Εθιμοτυπικές επισκέψεις από τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbakov

Ουρές σχηματίστηκαν για ακόμη μια φορά έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γιώργος Παυλίδης», την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα του διημέρου που κάθε χρόνο το Ρωσικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης «μετεγκαθίσταται» στην Κομοτηνή, για να διευθετήσει υποθέσεις κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι στην αίθουσα συνεδριάσεων μεταφέρθηκε εξοπλισμός και στελέχη του προξενείου, σε μια κίνηση που γίνεται για πάνω από δέκα χρόνια, όπου υπάρχει μεγάλη παρουσία Ρώσων πολιτών και ρωσόφωνων ομογενών, κατόχων ρωσικών διαβατηρίων.

Κατά την παρουσία του δυναμικού του Προξενείου στην Κομοτηνή εξυπηρετούνται κατά βάση οι κάτοικοι με ρώσικη υπηκοότητα από τη Ροδόπη και την Ξάνθη, που υπολογίζονται σε περίπου 5.000.

Έτσι για ακόμα μια φορά οι ενδιαφερόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι μεγαλύτερης ηλικίας, συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα ώστε να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους.

Την Πέμπτη οι υπηρεσίες λειτούργησαν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ την Παρασκευή θα λειτουργούν από τις 10 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Με την ευκαιρία της παρουσίας των υπηρεσιών, στην Κομοτηνή βρέθηκε ξανά και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbakov, ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στους τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, μιας και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.