Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Ciao Italia» και «Γκρέτελ και Χάνσελ» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Τέσσερις νέες ταινίες περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα το κινηματογραφικό μενού του Odeon Kosmopolis. Ο λόγος για την ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου υπό τον τίτλο “Ciao Italia”, η ταινία τρόμου «Γκρέτελ και Χάνσελ» η κωμωδία “Like a boss” και η ταινία animation “Οι σκανταλιάρηδες”.
 
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής συνεχίζονται να προβάλλονται η κωμωδία με δραματικά στοιχεία «Τζότζο», η ταινία δράσης «Αρπακτικά πτηνά και η φαντασμαγορική χειραφέτηση της Χάλεϊ Κουίν» βασισμένη στην ομώνυμη ηρωίδα της DC Comics, η πρώτη ταινία του Μάρκου Σεφερλή με τίτλο «Χαλβάη 5-0», και η δραματική «1917» σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.
 
Τέλος, το Σαββατοκύριακο θα προβάλλονται η ταινία animation «Πρόβατα εναντίον λύκων 2», όπως επίσης η οικογενειακή κωμωδία «Ντουλίτλ» με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Ciao Italia
(20:30 και 22:40)

Πέντε νεαρά άνεργα, απελπισμένα κορίτσια σχεδιάζουν μία ληστεία.
Στα σχέδια τους αναπάντεχα εμπλέκεται μία περίεργη γιαγιά πρώην αντάρτισσα που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Από το πουθενά, ένας παρανοϊκός απόστρατος χωροφύλακας, περιπλέκεται στα πόδια τους. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν στο «παιχνίδι» μπαίνει η δαιμόνια, αδίστακτη ανιψιά, η άπληστη πλαστογράφος αλλά και ένας… περιπτεράς έκπληξη…!
Η ληστεία πέτυχε… αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
Μια τελική αναμέτρηση με απρόσμενο φινάλε αλλά… πολύ γέλιο…
Τρεις γενιές σπουδαίων ηθοποιών ενώνονται σε μια σουρεαλιστική πολιτική κωμωδία που
θα φέρει μια νέα πνοή στον σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο.
Το καταξιωμένο εκρηκτικό ελληνικό σχήμα της παγκόσμιας μουσικής, με την ιδιαίτερη χροιά, οι ENCARDIA, διανθίζουν την ταινία με την πλούσια, παραδοσιακή, γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας !

Γκρέτελ και Χάνσελ
(20:20 και 22:20)

Μια φορά και έναν καιρό σε μια μακρινή εξοχή, ένα νεαρό κορίτσι οδηγεί τον μικρό της αδερφό στο σκοτεινό δάσος ψάχνοντας φαγητό και δουλειά, μόνο για να καταλήξουν άθελά τους στον πυρήνα του κακού. Το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μία σκοτεινή ταινία τρόμου, με την πρωταγωνίστρια του ‘’ΙΤ’’ Σοφία Λίλις.

Like a boss
(20:10)

Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ (Τίφανι Χάντις και Ρόουζ Μπερν) ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους έχοντας τη δική τους εταιρία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα (Σάλμα Χάγιεκ), περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.

Οι σκανταλιάρηδες
(Μόνο Σάββατο-Κυριακή 18:20)

Σύμφωνα με έναν διάσημο γερμανικό θρύλο, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Κολονίας ήταν πλάσματα που βοηθούσαν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Πριν από
200 χρόνια όμως, η κακόβουλη σύζυγος ενός ράφτη τα έδιωξε και αυτά έφυγαν για πάντα. Από τότε, οι Σκανταλιάρηδες κρύβονται στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους, όπου απαγορεύεται κάθε επαφή με τον κόσμο από πάνω, ειδικά με τους ανθρώπους. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να μην ανεχτεί άλλο αυτούς τους περιορισμούς. Μαζί με δύο φίλους της, τον Κιπ και τον Μπακ, σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης, αποφασισμένη να βρει τον πραγματικό της προορισμό στη ζωή. Μετά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες, η Έλφι πιάνει φιλίες με τον γκρινιάρη ζαχαροπλάστη Θίο και όλοι μαζί οι Σκανταλιάρηδες καταλαβαίνουν ποιος είναι ο σκοπός τους στη ζωή: να βοηθάνε τους άλλους!
 
Αρπακτικά πτηνά και η φαντασμαγορική χειραφέτηση της Χάλεϊ Κουίν
(22:00)

Η Μάργκοτ Ρόμπι επιστρέφει ως Χάρλεϊ Κουίν, δίπλα στην Μάρι Ελίζαμπεθ Ουίνσταντ, που υποδύεται την Huntress.

Τζότζο
(19:40)

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι (THOR: RAGNAROK, ΚΥΝΗΓΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ), φέρνει με τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ και πάθους την τελευταία του ταινία, ΤΖΟΤΖΟ, μία σάτιρα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με πρωταγωνιστή ένα μοναχικό αγόρι από τη Γερμανία (Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις στο ρόλο του Τζότζο) του οποίου η ιδέα για τον κόσμο αντιστρέφεται, όταν ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του (Σκάρλετ Γιόχανσον) κρύβει ένα νεαρό Εβραίο κορίτσι (Τόμασιν ΜακΚένζι) στη σοφίτα τους. Με μοναδική βοήθεια από τον χαζούλη φανταστικό του φίλο, Αδόλφο Χίτλερ (Τάικα Γουαϊτίτι) ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλο φανατισμό του.
 
Χαλβάη 5-0
(20:00, 22:30)

Ο ανατρεπτικός Μάρκος Σεφερλής παρουσιάζει την πρώτη του ταινία “Χαλβάη 5-0” συνεχίζοντας την κωμική παράδοση που έχει δημιουργήσει τόσο στο Θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Η ταινία “Χαλβάη 5-0” τοποθετεί στον πυρήνα της μία ιστορία μυστηρίου για να δοκιμάσει εκ νέου, μέσα από απρόοπτα και ακραία γνώριμες καταστάσεις, τη δομή της σύγχρονης κωμωδίας. Ένας βιομήχανος χαλβά βρίσκεται δολοφονημένος στην έπαυλή του. 5 ύποπτοι, 0 αποδεικτικά στοιχεία.
Ίντριγκες, πάθη, μίση, δολοπλοκίες και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση. Θα καταφέρει ο αστυνόμος Μπέκρας να βρει τον δολοφόνο;
 
1917
(22:10)

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ. Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του Skyfall, Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ, το 1917 είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.

Πρόβατα εναντίον λύκων 2
(Μόνο Σάββατο-Κυριακή 18:10)

Το ενωμένο χωριό των προβάτων και των λύκων ζει μια ήρεμη και ειρηνική ζωή όταν ξαφνικά καταφθάνουν δύο απρόσμενοι επισκέπτες – μια πολική αλεπού και μια μικρή προβατίνα. Κανείς δεν περίμενε ότι ένας κίνδυνος θα τους ακολουθήσει εκεί. Ο Γκρέι, ο νέος αρχηγός της ενωμένης φυλής, πρέπει τώρα να πείσει τα πρόβατα και τους λύκους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τα επερχόμενα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις – γιατί η ισχύς βρίσκεται στην ενότητα!

Ντουλίτλ
(Μεταγλωττισμένο μόνο Σάββατο-Κυριακή 18:00)

Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ (Ντάουνι Τζούνιορ), ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα (Τζέσι Μπάκλεϊ) αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα.
 
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.