«Με την ψηφιση της συμβασης, ακυρωνεται ο Δημοσιος χαρακτηρας του νεου νοσοκομειου»

Η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Για μεθοδευμένες ενέργειές της Ν.Δ. που στοχεύουν σταθερά και σταδιακά στην ακύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, αντιτασσόμενο ρητά στη μετατροπή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, η μεθόδευση ακύρωσης του δημοσίου χαρακτήρα καταδείχθηκε έμπρακτα στην ψήφιση στη Βουλή από την πλειοψηφία της Ν.Δ. της τροποποίησης της σύμβασης με το ίδρυμα Σ.Ν. με την οποία καθιστά, το υπό ίδρυση νέο νοσοκομείο Κομοτηνής να λειτουργήσει ως ΝΠΙΔ. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως αναφέρεται, υπογράφοντας την αρχική σύμβαση με το Ι.Σ.Ν. είχε βάλει ως στρατηγική προτεραιότητα το νέο νοσοκομείο να λειτουργήσει με καθεστώς ΝΠΔΔ.

«Με την ψήφιση της τροποποιημένης σύμβασης, στην ουσία ακυρώνεται ο Δημόσιος
χαρακτήρας του νέου νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών σε αυτό, εδραιώνονται συνθήκες εκμετάλλευσης των ασθενών ενώ θα κατευθύνονται πόροι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο. Με απλά λόγια απειλείται ο Δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ παράλληλα θα αφήνει τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες της Ροδόπης χωρίς αξιοπρεπή φροντίδα» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, δηλώνει απερίφραστα πως βρίσκεται απέναντι στην «νεοφιλελεύθερη», όπως χαρακτηρίζει, μετάλλαξη του δημόσιου συστήματος υγείας και στον σχεδιασμό της «επιθετικής» ιδιωτικοποίησής της από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη.
Τέλος, δηλώνει πως στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου, καλώντας όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τις συλλογικότητες και τους προοδευτικούς πολίτες να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν τη δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας που δικαιούνται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.