Οι ναυαγοσωστες επιστρεφουν στην παραλια της Αρωγης

Από 1η Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν ναυαγοσώστες στην παραλία

Τους όρους διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την ναυαγοσωστική κάλυψη της ακτής της Αρωγής για την θερινή περίοδο, κατάρτισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, οι όροι μένουν ακριβώς οι ίδιοι με πέρυσι, με το ύψος της σύμβασης αν ανέρχεται στις 79.860 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, με την κάλυψη της παραλίας να έχει αναλάβει ανάδοχος με την υποχρέωση να έχει πάντα σε ετοιμότητα τρείς ναυαγοσώστες.

Το χρονικό διάστημα θα είναι από την 1 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με τους ναυαγοσώστες να παρέχουν καθημερινή κάλυψη από τις 10:30π.μ. έως τις 17:30μ.μ. από Δευτέρα έως και Κυριακή και τις ημέρες αργιών. Το πρόγραμμα καθώς και το τηλέφωνο του ναυαγοσώστη θα είναι αναρτημένο σε ειδικό χώρο δίπλα στο Ναυαγοσωστικό Πύργο. Πέρυσι η ακτή του Δήμου Κομοτηνής διέθετε τρεις πύργους, άρα τρεις τουλάχιστον ναυαγοσώστες, καθώς και έναν συντονιστή – επόπτη ναυαγοσώστων, που βρισκόταν σε ετοιμότητα, με ένδυμα κολύμβησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια προσπά
θεια από το αρμόδιο Υπουργείο, για την κατάρτιση και υποβολή προς ψή
φιση νέου ναυαγοσωστικού νόμου.

Ο νόμος, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, θα προβλέπει η κάλυψη να αρχίζει νωρίτερα, από το Μάιο, όμως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή.

Για αυτό και ο Δήμος Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Πολιτειάδης, για να μπορέσει να προλάβει τις προθεσμίες, προχωρά στη δημοπράτηση με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην καθυστερήσει η ναυαγοσωστική κάλυψη της ακτής, μιας και τα νομοσχέδια έχουν την τάση να καθυστερούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.