Στο προσκηνιο δρασεις για αναδειξη και προβολη του Σπηλαιου της Μαρωνειας

Σειρά επαφών του Ντίνου Χαριτόπουλου στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Σειρά σημαντικών επαφών με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, με στοχευμένες διεκδικήσεις, με στόχο την ουσιαστική ενδυνάμωση την πορεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Έτσι συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Διευθυντή της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ανδρέα Ντάρλα, με τον οποίο συμφώνησε δράσεις προστασίας, ανάδειξης και προβολής του σπηλαίου της Μαρώνειας.

Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη αναλύθηκαν οι προοπτικές αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προσβασιμότητας στις παραλίες και καταδυτικού τουρισμού με πεδίο υλοποίησης την περιοχή της Μαρώνειας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Θεόδωρος Λιβάνιος υιοθέτησε προτάσεις του κ. Ντίνου Χαριτόπουλου που αφορούν θεσμικές παρεμβάσεις σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας των ΟΤΑ και δεσμεύθηκε για την χρηματοδότηση τεχνικών μελετών για σοβαρά προβλήματα του Δήμου.

Τέλος ύστερα από υπόδειξη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη για την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων και διαδρομών της Μαρώνειας και την συναίνεση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χ. Μέτιου, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ανδρέα Ντάρλα, με τον οποίο συμφωνήθηκαν δράσεις προστασίας, ανάδειξης και προβολής του σπηλαίου της Μαρώνειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.