«Ολα στο φως» και οχι στη μεταβιβαση αρμοδιοτητων σε επιτροπες απο το Περιφερειακο Συμβουλιο

Της Έκδοσης

Αρνητικά ψήφισαν, τόσο η παράταξη της συμπολίτευσης όσο και οι παρατάξεις της ήσσονος αντιπολίτευσης, στην σύσταση επιτροπών αποφασιστικού χαρακτήρα «Ανάπτυξης» και «Αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος», στις οποίες θα μεταβιβαζόταν αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Να θυμίσουμε πως το Συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου είχε δημιουργήσει τις επιτροπές αυτές, λαμβάνοντας αποφάσεις και για την σύνθεσή τους.
 
Όμως τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την εκπροσώπηση των παρατάξεων, και τελικά ο ορισμός των επιτροπών είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία, 25 υπέρ και 21 κατά.
 
Όμως για την σύσταση των επιτροπών χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία, (26 ψήφοι) για αυτό και οι αποφάσεις για τις επιτροπές ανακλήθηκαν.
 
Το θέμα όμως επανήλθε στην συνεδρίαση της Παρασκευής, με εισηγητή τον περιφερειακό Σύμβουλο της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Χρήστο Χατζηπέμου, ο οποίος παρέθεσε πρόταση για την σύσταση των επιτροπών.
 
Όμως παρόλο που η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Περιφερειακή Σύνθεση» στήριξε την πρόταση, οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανταρσία στην ΑΜΘ τόνισαν ότι την καταψηφίζουν, γιατί εκ της σύνθεσης δεν θα έχουν θέση, και άρα λόγο στην επιτροπή.
 
Αρνητικός όμως ήταν και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος τόνισε πως στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, όταν είχαν φέρει το θέμα των επιτροπών, οι αρμοδιότητες των οποίων ήταν παρεμφερείς με αυτές της προηγούμενης θητείας.
 
Όμως θεωρεί πως ειπώθηκαν πολλά σε εκείνη τη συνεδρίαση, πολλά από τα οποία πολύ σοβαρά για την λειτουργία των επιτροπών, για αυτό και ο ίδιος, σε αυτή τη φάση, είναι αρνητικός. Άφησε βέβαια «παράθυρο» για να δημιουργηθούν αυτές οι επιτροπές, σε δεύτερη φάση.
 
Έτσι τελικά την πρόταση υπερψήφισαν μόνο οι παρατάξεις «Περιφερειακή Σύνθεση» και «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», ενώ το καταψήφισαν οι υπόλοιπες, με την πρόταση να απορρίπτεται με 15 ψήφους υπέρ και 22 κατά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.