Η κατασταση της Εγνατιας «εφτασε» στο Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Γιάννης Στεφανίδης, Περιφερειακός σύμβουλος «Λαϊκής Συσπείρωσης»:«Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία της Εγνατίας θυμίζει χωματόδρομους του ‘50»

 

Η υφιστάμενη κατάσταση του οδικού δικτύου της Εγνατίας οδού αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατόπιν σχετικής επερώτησης της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τον λόγο έλαβε εκ μέρους της παράταξης ο κ. Γιάννης Στεφανίδης ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την υφιστάμενη κατάσταση του αυτοκινητοδρόμου, ειδικά στις περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα «δαπανηρά» όπως τα χαρακτήρισε διόδια που πληρώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην κατάσταση του οδοστρώματος έκανε λόγο για «οδόστρωμα που σε πολλά σημεία θυμίζει χωματόδρομους της δεκαετίας του ‘50» περιγράφοντας ένα «βομβαρδισμένο τοπίο» για να διερωτηθεί για τις κινήσεις και τα μέτρα τα οποία προτίθεται η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜ-Θ να λάβει ώστε «να συνετιστούν οι αρμόδιοι και κυρίως να προστατευτεί ο κόσμος».

«Δεν μπορούμε να συζητάμε για τη Via Egnatia, έναν δρόμο 2500 και πλέον χρόνων που ακόμα αναζητούμε τα απομεινάρια της και εν έτη 2020, με την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες που πλέον υπάρχουν να βλέπουμε μέσα σε τόσο λίγα χρόνια ένα κατεστραμμένο οδόστρωμα» ανέφερε ο κ. Στεφανίδης χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για κακοτεχνίες και αδιαφορία από πλευράς των αρμοδίων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η υπογραφή συμβάσεων για Έβρο και Ροδόπη

Σύμφωνος με τις διαπιστώσεις του κ. Στεφανίδη εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος ωστόσο μίλησε για έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. «Έχουμε επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα των συντηρήσεων στη διοίκηση της εταιρείας» υπογράμμισε ο ίδιος για να γνωστοποιήσει πως ήδη η πρώτη εργολαβία σε ό,τι αφορά το κομμάτι του Έβρου έχει συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ ακολουθεί αμέσως μετά η Ροδόπη, η υπογραφή της σύμβασης για την οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Συμφωνούμε ότι οι συντηρήσεις έχουν καθυστερήσει υπερβολικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.