Στον Υπουργο Εσωτερικων ο Βουλευτης Ε. Στυλιανιδης με τον δημαρχο Γ. Γκαρανη

Ατζέντα 5 θεμάτων που χρήζουν άμεσης επίλυσης τέθηκε υπόψιν του Υπουργού

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νότη Χαραλαμπίδη.
Κατά τη συνάντηση εργασίας στη Υπουργείο Εσωτερικών του έθεσαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν:

  1. Στην αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού καταθέτοντας και σχετική συγκριτική μελέτη από την οποία προκύπτει η υστέρηση του Δήμου Κομοτηνής σε κάλυψη οργανικών θέσεων σε σχέση με άλλους δήμους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν με αρτιότητα και προς όφελος των πολιτών οι υπηρεσίες και οι δημοτικές επιχειρήσεις.
  2. Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων υδροδότησης με κατασκευή νέων έργων, που εκκρεμεί από το παρελθόν η ένταξη και η υλοποίηση τους.
  3. Στη δυνατότητα χρηματοδότησης νέων έργων που είχαν σχεδιαστεί να καλυφθούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και δεν χρηματοδοτήθηκαν, διότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ενέταξε πολλά έργα, χωρίς να έχει διασφαλίσει το αντίστοιχο κεφάλαιο.
  4. Ζητήματα αντιμετώπισης ρύθμισης οφειλών Δημοτικών Επιχειρήσεων με στόχο την εξυγίανση και την οργανωμένη λειτουργία τους.
  5. Θέματα γρήγορης ρύθμισης αιγιαλού, με επιτάχυνση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, ώστε να αξιοποιηθούν έγκαιρα και για μεγαλύτερο διάστημα οι παραλίες μας και έτσι να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στο Νομό Ροδόπης.

Ο Υπουργός αντέδρασε άμεσα επιφυλασσόμενος να δώσει τελεσίδικες απαντήσεις αφού εξετάσει σε βάθος τα θέματα. Έδωσε ωστόσο εντολές να μπει η Κομοτηνή σε προτεραιότητα.

Με την επίσκεψη αυτή εγκαθιδρύθηκε μια άμεση επικοινωνία με την ΕΕΤΑ και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, ώστε με τη στήριξη του βουλευτή αλλά και όλου του δημοτικού συμβουλίου, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να αναλαμβάνονται κοινές πρωτοβουλίες ενεργοποίησης της Κυβέρνησης για την προώθηση των ζητημάτων του Δήμου Κομοτηνής. Ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο για το ενδιαφέρον του και το άμεσο τρόπο που ανταποκρίνεται στα ζητήματα. Τον κάλεσε να επισκεφθεί την Κομοτηνή και ζήτησε από τον Δήμαρχο να διαμορφωθεί μαζί με την αντιπολίτευση του Δήμου ένα πλαίσιο διεκδίκησης που θα στοχεύει πρώτα και πάνω από όλα στην οργανωμένη ανάπτυξη και στη στοχευμένη ανάδειξη της πόλης μας, γιατί, όπως είπε, «η Κομοτηνή θα πρέπει όλους να μας ενώνει». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.