Για να εχουν διαρκως φωνη οι γυναικες του μοχθου παλευει και φετος ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης

Αγωνιστικές ευχές στην κοπή βασιλόπιτας για το 2020 και εκλογές νέου ΔΣ του συλλόγου

Σε ζεστό και φιλόξενο χώρο αλλά με ακμαιότατο αγωνιστικό πνεύμα, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ), καλωσόρισε το νέο έτος στην κοπή της ετήσιας πίτας του, το απόγευμα του Σαββάτου 15/2, στο καφέ-μπαρ Ραδιόφωνο. Φίλες και μέλη του συλλόγου συγκεντρώθηκαν μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα να μοιραστούν ευχές, να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, να συζητήσουν για τις δράσεις του Συλλόγου, όπως επίσης και να αναλύσουν τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας. Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης και της ιδεολογικής θέσης του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε πολιτική ομιλία από την κ. Ελένη Κωνσταντινίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, όπου στο τέλος της εν λόγω ομιλίας έγιναν εκλογές και αναδείχθηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου.

«Οι δυσκολίες στη ζωή της γυναίκας του μόχθου αντιμετωπίζονται με συλλογική οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση»

Παίρνοντας τον λόγο, η κ. Κωνσταντινίδου, εξήγησε ότι «θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στις γυναίκες του μόσχου πως οτιδήποτε συμβαίνει στις ζωές τους από το καινούργιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται μέχρι τις καθημερινές δυσκολίες αντιμετωπίζεται μέσα από τη συλλογική οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενη, άνεργη, νέα μητέρα και συνταξιούχο που περνάει τα πάνδεινα και την καλούμε να παλέψει στο πλευρό μας για ένα δίκαιο αύριο που της αξίζει».

«Συμμετέχουμε δυναμικά σε ομιλίες και εξορμήσεις μέχρι παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και πανεπιστήμια»

Επιπλέον, αναφορικά με τις κοινωνικοπολιτισμικές δράσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Γυναικών, η κ. Κωνσταντινίδου πληροφόρησε ότι «στις κομβικές ημέρες όπως είναι η 8η Μάρτη που είναι η παγκόσμια ημέρα γυναίκας ή η ημέρα της κακοποιημένης γυναίκας αναλαμβάνουμε κάθε χρονιά να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από ομιλίες και εξορμήσεις μέχρι διάφορα θεατρικά που έχουμε ανεβάσει κατά καιρούς και άλλες παρεμβάσεις σε χώρους όπως τα πανεπιστήμια και σε χώρους εργασίας». Κλείνοντας το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες και κυρίως στις γυναίκες που αγκαλιάζει κοινωνικά ο σύλλογος, να δώσουν το αγωνιστικό παρόν τους στο ερχόμενο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, την Τρίτη 18/2, ώρα 11:00, στο οποίο θα συμμετέχει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής ενάντια στα νέα μέτρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.