Διωξη χοιρων το Σαββατο στην περιοχη Μοναστηριου Κεχρου

Μέτρα πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

 Ειδικό συνεργείο κυνηγών, με εποπτεία δασικών υπαλλήλων και θηροφυλάκων των κυνηγετικών οργανώσεων, θα βρεθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου από τις 7.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι στην ευρύτερη δασική περιοχή πλησίον του οικισμού του Μοναστηρίου Κέχρου προκειμένου να πραγματοποιήσει δίωξη ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων, με τη χρήση κυνηγετικών όπλων (θήρευση).

Η δράση γίνεται σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του υπουργείου περιβάλλοντος που αφορά στον έλεγχο πληθυσμών ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης μέσω ανακοίνωσης, ενημερώνει τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή, ότι το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν πρέπει να πλησιάσουν τη συγκεκριμένη περιοχή προς αποφυγή ατυχημάτων και διευκόλυνση της δράσης του συνεργείου.
 
Αναλυτικά η περιοχή δράση του συνεργείου θα είναι η εξής:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: (σημείο 1 έως 2)
Επαρχιακή οδός Νέας Σάντας – Κέχρου, από το ύψος της διασταύρωσης αυτής με τον τρακτερόδρομο «Προβάτων Λόφος» (σημείο 1), έως το ύψος της διασταύρωσης αυτής με τον τρακτερόδρομο «Καβαλάρης – Ρέμα Οξιάς» (σημείο 2).

ΒΟΡΕΙΑ (σημείο 2 έως σημείο 3)
Διασταύρωση της επαρχιακής οδού Νέας Σάντας – Κέχρου με τον τρακτερόδρομο «Καβαλάρης – Ρέμα Ο-ξιάς» (σημείο 2) και στη συνέχεια, ακολουθείται ο εν λόγω τρακτερόδρομος με κατεύθυνση βορειοδυτική, μέχρι τη συμβολή αυτού με το ανώνυμο ρέμα που καταλήγει στον οικισμό Μοναστηρίου (σημείο 3).

ΔΥΤΙΚΑ: (σημείο 3 έως σημείο 6)
Από τη συμβολή του τρακτερόδρομου «Καβαλάρης – Ρέμα Οξιάς» με το ανώνυμο ρέμα που καταλήγει στον οικισμό Μοναστηρίου (σημείο 3) μέχρι τον οικισμό Μοναστηρίου (σημείο 4) και από εκεί, με κατεύ-θυνση νοτιοδυτική, επί ανώνυμης ράχης μέχρι τη συμβολή αυτής με ανώνυμο ρέμα (σημείο 5). Από εκεί, με κατεύθυνση νότια, ακολουθείται το ανώνυμο ρέμα μέχρι τη συμβολή αυτού με τον τρακτερόδρομο «Προβάτων Λόφος» (σημείο 6).

ΝΟΤΙΑ: (σημείο 6 έως σημείο 1)
Από τη συμβολή ανωνύμου ρέματος με τον τρακτερόδρομο «Προβάτων Λόφος» (σημείο 6) και στη συνέ-χεια, με κατεύθυνση ανατολική και νότια, ακολουθείται ο εν λόγω τρακτερόδρομος μέχρι το σημείο διασ-ταύρωσης αυτού με την επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Κέχρου (σημείο 1).

Ισχύει η απαγόρευση εντός πόλεων, κωμοπόλεων, χωρίων ή συνοικισμών εν γένει και σε ακτίνα 250 μ. από τις παρυφής αυτών και 150 μ. από μεμονωμένες κατοικίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.