Εναντια στο νεο ασφαλιστικο «νομοσχεδιο-λαιμητομο»

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΕΝΙΔΥΚ

Την άμεση απόσυρση του νέου νομοσχεδίου με τον τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)» που κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, απαίτησαν Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, Σύλλογος Γυναικών Κομοτηνής, συνταξιούχοι και νέοι, σε συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Αντιμαχόμενο στα κυβερνητικά σχέδια, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία για να αντιδράσουν στα επαίσχυντα-κατά τους ίδιους-μέτρα, τα οποία βάλλουν κατά πλειάδας κοινωνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Κομοτηνής κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος σημείωσε πως σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι και σε παράλληλη δράση με αντίστοιχες κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα, τάσσονται ενάντια στον «νόμο- λαιμητόμο Κατρούγκαλο-Βρούτση», τονίζοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση ΝΔ, ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τον εν λόγω νόμο, όχι απλά δεν τον καταργεί αλλά έρχεται να τον θωρακίσει νομικά και να τον εφαρμόσει σε κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

«Εμείς θα προσπαθούμε όποιος τέτοιος νόμος κι αν περάσει, να μένει στα χαρτιά»

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από αυτόν τον νόμο, ουσιαστικά παγιώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους. Καταργούνται οριστικά  13η και  14η σύνταξη, δεν προβλέπεται καμία ρύθμιση για εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά για πρόωρη σύνταξη και μια σειρά άλλων καταστρατηγήσεων που αποτελούν το βήμα για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περπατήσει ρυθμίσεις για να την προωθήσουν.

«Εμείς θα προσπαθούμε όποιος τέτοιος νόμος κι αν περάσει, να μένει στα χαρτιά» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως αυτό αποτελεί υπόσχεση προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα νέα παιδιά, καλώντας όλους να συμμετέχουν στον αγώνα.

Απέχει από τις κινητοποιήσεις το εργατικό κέντρο Κομοτηνής

Παράλληλα ο κ. Ευαγγελόπουλος έστρεψε τα βέλη της κριτικής του και προς την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για τη στάση που κράτησε στο θέμα. «Η πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου που είναι η παράταξη του προέδρου, πρώην ΠΑΣΚΕ, σήμερα απέχει. Μάλιστα έπειτα από εκκλήσεις των δικών μας εκλεγμένων μέσα στο εργατικό κέντρο για συζήτηση για την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι σε όλα αυτά και για προκήρυξη απεργίας, έκαναν τις πάπιες. Εμείς λοιπόν, λέμε ότι έχουν υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση. Έχουν ανταλλάγματα κατ’ εντολή της μαφιόζικης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και εδώ οι τοπική εργατοπατέρες του εργατικού κέντρου Κομοτηνής έκαναν τα πάντα για να μην προκηρυχτεί η απεργία. Υπήρξαν τραμπουκικές  συμπεριφορές μέσα στο διοικητικό συμβούλιο, ακόμη και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα σε εκλεγμένους μας στη διοίκηση του εργατικού κέντρου» κατήγγειλε ο κ. Ευαγγελόπουλος, τονίζοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν τους φοβόμαστε και θα κάνουμε τα πάντα μέσα στους χώρους εργασίας όχι απλά να αποκαλύπτουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά να την αντιπαλεύουμε και  ταυτόχρονα να αποκαλύπτουμε και τη δική τους ανυπαρξία».

Τέλος, ο ίδιος τους χαρακτήρισε «υποκριτές» όσον αφορά το ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας. «Οι ίδιοι έχουν μεγάλη ευθύνη για το γεγονός  ότι τα καταστήματα στη Ροδόπη ανοίγουν κάποιες Κυριακές στον χρόνο. Είναι αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους πλάι στη περιφέρεια και στους εμπορικούς συλλόγους για να ανοίγουν τα καταστήματα. Οι ίδιοι εδώ τοπικά, φέρουν μεγάλη ευθύνη. Στη πράξη το σωματείο μας θα καλέσει τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια και στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας» είπε καταληκτικά ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.