Καμια δεσμευση του υπουργου Εργασιας για στελεχωση του ΕΦΚΑ Ροδοπης

Φόβοι για κατάρρευση της λειτουργίας του από τον βουλευτή Δ. Χαρίτου

Καμία δέσμευση για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του ΕΦΚΑ Ροδόπης, δεν απέσπασε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου από την απάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  σε ερώτηση που κατέθεσε. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χαρίτου στην ερώτησή του εξέφραζε βάσιμους φόβους ο ΕΦΚΑ Ροδόπης να περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας εξυπηρέτησης συνταξιούχων και εργαζομένων της περιοχής λόγω της υποστελέχωσης και της λήξης των συμβάσεων των νέων επιστημόνων του ΟΑΕΔ στο τέλος του μήνα.

Στην απάντησή του ο υπουργός δεν κάνει καμία αναφορά στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ Ροδόπης και παραπέμπει γενικά σε αποφάσεις της διοίκησης, ότι θα προσλάβει 290 υπαλλήλους για ολόκληρη τη χώρα. Επίσης ισχυρίζεται  ότι θα επιλύσει το πρόβλημα με την ανακατανομή των μόνιμων υπαλλήλων που προβλέπονται από το οργανόγραμμα, αλλά και με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. «Ισχυρισμοί που δεν απαντούν στις άμεσες ανάγκες για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ και μεταθέτουν ένα άμεσο πρόβλημα στο μέλλον» όπως εκτιμά ο κ. Χαρίτου σε δήλωσή του τονίζοντας πως «η πραγματικότητα είναι ότι οι συνέπειες της μη ανανέωσης του προγράμματος  νέων επιστημόνων θα γίνουν άμεσα αισθητές στον ΕΦΚΑ Ροδόπης, καθώς αυτοί διαθέτουν αυξημένα προσόντα και εξειδίκευση».

«Προειδοποιούμε τον υπουργό ότι ο ΕΦΚΑ Ροδόπης θα καταρρεύσει και καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της» επισημαίνει ο βουλευτής κλείνοντας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.