«Ουτε ενα κοινο λογοτυπο δεν καταφεραμε να κανουμε»

Δριμεία κριτική του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», Κώστα Κατσιμίγα

Βέλη εναντίον της περιφερειακής αρχής εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», κ. Κώστας Κατσιμίγας, με αφορμή την μέχρι στιγμής εικόνα μη κατάλληλης προετοιμασίας που έχει επιδείξει η περιφέρεια σχετικά με τα 100χρονα της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.
 
Η έλλειψη συντονισμένης και συλλογικής προετοιμασίας, αποτέλεσε και το έναυσμα για τον κ. Κατσιμίγα να αναφερθεί στην άρνηση, κατατεθείσας από την εν λόγω παράταξη, πρότασης, που αφορούσε στην άμεση συγκρότηση επιτροπής με πρωτοβουλία της Περιφέρειας στην οποία θα συμμετέχουν και οι Δήμοι των ΠΕ Ροδόπης και Έβρου προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.
 
«Από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 η παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, στην οποία έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, υπέβαλε στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και το Περιφερειακό συμβούλιο πρόταση για συγκρότηση επιτροπής που θα συντόνιζε μαζί και σε συνεργασία με τους Δήμους τις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελληνικό εθνικό κορμό. Το κείμενο είχε ως εξής:
 
«Τον Μάιο του 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του μεγαλύτερου τμήματος της Θράκης στο Ελληνικό Κράτος. Το γεγονός αυτό πρέπει να τιμηθεί από την Περιφέρεια μας με τρόπο ανάλογο της τεράστιας ιστορικής σημασίας του. Για το σκοπό αυτό προτείνουμε την άμεση συγκρότηση επιτροπής με πρωτοβουλία της Περιφέρειας στην οποία θα συμμετέχουν και οι Δήμοι των ΠΕ Ροδόπης και Έβρου προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και να μεριμνήσουμε για την εκπροσώπηση στις εκδηλώσεις αυτές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Χώρας μας, καθώς και την εκπροσώπηση των συμμαχικών χωρών που πρωταγωνίστησαν στις εξελίξεις.
 
Ο κος Μέτιος προτίμησε να κάνει τη δική του επιτροπή με ανθρώπους της επιλογής του αφήνοντας έξω όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, άσχετα κι αν πολύ καλά γνώριζε ότι είχαν και τη γνώση και την επάρκεια να συμβάλουν σε μία εκπληκτική διοργάνωση.
 
Και βέβαια μια επιτροπή χωρίς καμιά προετοιμασία, έτρεξε να προλάβει ξεκινώντας δυόμιση μήνες πριν την επέτειο. Στο μεταξύ οι μεγάλοι Δήμοι της Θράκης , τα θρακικά σωματεία, ακόμη και το εθνικό νομισματοκοπείο έκαναν τις δικές τους ξεχωριστές προετοιμασίες και ετοίμασαν και τον δικό τους ξεχωριστό λογότυπο. Έτσι ένα σπουδαίο γεγονός που θα έπρεπε να εορταστεί με την συνεργασία και τον συντονισμό όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης βρίσκει τον βασικό υπεύθυνο του συντονισμού, δηλαδή την Περιφέρεια, να τρέχει και να μην προλαβαίνει τους Δήμους που ήδη προχώρησαν την προετοιμασία τους….
 
Κρίμα. Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε!!!
 
Σας αφιερώνω λοιπόν όσους λογότυπους δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα αναμένοντας και το λογότυπο της Περιφέρειας μαζί με αυτούς των Δήμων Ιάσμου, Ακριανών, Σαπών, Σουφλίου και Ορεστιάδας…. Η Σαμοθράκη απελευθερώθηκε το 1912»!
 
Λογότυποι, των λογοτύπων, ω λογότυποι! Η ουσία; Γιατί ένας τέτοιος εορτασμός που σίγουρα δεν θα έχει την ευκαιρία να επαναληφθεί, πρέπει αν μη τι άλλο να διακρίνεται από στοιχεία ουσιώδη. Έστω και τυπικά, να αφήσει πίσω του μια «ισχύ εν τη ενώσει». Αυτή που κατάφεραν πριν 100 χρόνια να επιδείξουν κάποιοι και να προσαρτηθεί αυτός ο τόπος στον ελλαδικό κορμό. 100 χρόνια μετά, βρισκόμαστε παρατηρητές λογοτύπων και συγκρότησης στρατοπέδων αντικρουόμενων απόψεων. Κι αυτό διότι αφενός δεν υπάρχει μια κοινή φιλοσοφία σχετικά με τις στοχεύσεις του εορτασμού, αφετέρου διότι πολλές φορές το αίσθημα αντιπαλότητας που μας κατατρώει, δεν αφήνει περιθώρια συλλογικής δημιουργικότητας. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.