Καταδιωξεις διαρκειας για τη συλληψη διακινητων απο αστυνομικους της Ροδοπης

Μέχρι τη Θεσσαλονίκη έφτασαν σε μια περίπτωση

Συνελήφθησαν την Τετάρτη στους νομούς Θεσσαλονίκης και  Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 25 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο νομό Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, ο 21χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τελικά  στη Σταυρούπολη ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος οικισμού Κοπτερού Ροδόπης), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο 25χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά στο ύψος του οικισμού Κιμερρίων το όχημα προσέκρουσε σε κιγκλιδώματα γέφυρας και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.