Σημαντικη παρακαταθηκη αφηνει η απερχομενη διοικηση του Πανθρακικου Σταδιου

Συνάντηση με τον βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου και πλήρης ενημέρωση για τα έργα και τις ημέρες της

Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε στα γραφεία του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής με την απερχόμενη διοίκηση του Σταδίου, τον πρόεδρο Γιώργο Μαυρίδη αν. καθηγητή ΤΕΦΑΑ και μέλη. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τα έργα που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση και την λειτουργικότητα όλων των υποδομών, από τα γήπεδα μπάσκετ, τα νέα όργανα άθλησης, την δημιουργία υπαίθριων γηπέδων beach tennis, beach soccer, beach volley, τη βελτίωση του φωτισμού, την τοποθέτηση αλεξικέραυνου και σήμανσης και τη λειτουργία γεώτρησης. Ενημερώθηκε ότι θα προχωρήσει η ανακατασκευή των φθαρμένων γηπέδων τένις για τα οποία αναδείχθηκε ανάδοχος, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου να μπορούν να φιλοξενούν και μεγάλες διοργανώσεις.

Διεξοδική συζήτηση έγινε για το μεγάλο έργο αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στίβου, που χρησιμοποιείται σχεδόν 35 χρόνια και έχει φθαρεί. Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή για τις ενέργειες που έγιναν από την απερχόμενη διοίκηση και την απερχόμενη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε το αίτημα αυτό να προωθηθεί και να βρει λύση. Η απερχόμενη διοίκηση του Σταδίου κατέθεσε το αίτημα, μαζί με τεχνική και οικονομοτεχνική μελέτη, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις 14 Φεβρουάριου 2019. Το αίτημα έχει πλήρη ωριμότητα σε σχέση με άλλα και μπορεί να ενταχθεί στα Προγράμματα των Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), του Β΄ εξαμήνου 2019, ή του Α΄ εξαμήνου του 2020.

Η υλοποίηση του έργου θα αναβαθμίσει την Κομοτηνή, το γήπεδο, την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενώντας αγώνες υψηλού επιπέδου. Γι’ αυτό και ο βουλευτής  δεσμεύτηκε ότι θα αναβάλει πρωτοβουλία για να προχωρήσει το ώριμο αυτό έργο, να ενταχθεί για χρηματοδότηση και να υλοποιηθεί. 

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τα μέλη της διοίκησης του Πανθρακικού Σταδίου, υπογραμμίζοντας ότι «κάνατε πολύ σοβαρή δουλειά. Το αποτύπωμα που αφήνετε είναι πολύ σημαντικό. Παραδίδετε αναγνωρίσιμο έργο, γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει και να το καρπωθεί». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.